Плетените кошове, кошници и панери са малко позабравен елемент от домашния декор. И колко жалко! Плетените кошове са били верен спътник на човека през епохите. Всъщност, съществуват от момента в който човекът е станал човек!

Откриваме ги във всяка култура и цивилизация, стига да има подходящ материал за плетене, местното население е имало нужда от съдове и контейнери, в които да съхранява какво ли не.

Всяка култура е оставила своя забележителен декоративен отпечатък в изработката на плетените кошове и кошници- различни материали и орнаменти са в един прелестен танц в изработката им!

С капаци, без капаци, с дръжки или не…те някак не подлежат на подобряване, защото просто са съвършено изобретение!

Въпреки, че археолозите датират първите кошове около 10,000 или 12,000 години назад, ние просто не можем без тях и днес! Кошовете от ракита или ратан са просто незаменими. Освен че са красив декоративен елемент със специфична текстура и разнообразен дизайн, те ще ви служат вярно, всеки път, когато искате да „скриете“ нещо от гостите.

Веднага ще получите онова уютно рустикално усещане в интериора на дома си, но едно от най-сериозните предимства на ратановия кош, е че можете лесно да го местите от стая в стая и да сменяте предназначението му.

Освен за очевидните неща като: контейнер за плодове, хляб, играчки, дрехи или списания, плетените кошове и кошници могат да се използват и за: дърва за камината; дистанционни; цветя; чадъри; пране; одеяла и кърпи…и какво ли още не!

Не купувайте евтин кош! За да се радвате на плетените си кошове и кошници по-дълго, се уверете, че са изработени от качествени материали и с нужното майсторство.

Плетената кошница трябва да се осмисля като мебел и то красива, оригинална и мултифункционална!

Ако сме ви убедили в ползата от ратанови кошове у дома, грабнете своя сега!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.