Отдавна трапезарията е общественото място във всеки дом. Това е общото място за среща на всички членове на семейството и най-подходящото за уютни събирания и общуване с приятели. Така че, ако искате да създадете един незабравим интериор в трапезарията, трябва да се съобразите с няколко ключови момента. За красив и изискан интериор за тази част от жилището ни съществува огромно разнообразие от мебели.

интериора в трапезарията

Особено популярни са големите сгъваеми маси, които според случая могат да приемат и повече гости, а също така могат и да се умалят и да не заемат голямо пространство. За столовете трябва да изберете подходящи за цялостната концепция, но винаги обръщайте внимание на височината им – да са съобразени с тази на масата – и разбира се, много важно е да са удобни. Една особеност за семейства с малки деца – при ремонт на трапезарията имайте предвид и това, че често на пода падат разни вещи или съдове, така че обърнете внимание на пода. Добре е да паркет, плочки или ламинат.

интериора в трапезарията

Един интериор на трапезария е невъзможно да бъде завършен без подходящо осветление. Добре е да използвате ярка лампа, която да осветява масата отгоре. Като следите за височината на лампата – да не виси така, че да пречи на хората да се виждат или като се движат. Интериорът в това помещение трябва и правилно да съчетава цветовете. Всичко разбира се, е индивидуално и зависи от общата концепция и предпочитанията ви.

интериора в трапезарията

И въпреки многобройните предпочитания на хората, има едно правило, което е добре да се спазва, заради добрата атмосфера и настроение – цветовете в трапезарията трябва да са светли и приятни, все пак там ще се храним и общуваме. Един красив интериор на трапезария не може да мине и без подходяща декорация. Изискан букет цветя на масата придава уют на помещението, просто внимавайте да не са с много силни аромати.

интериора в трапезарията

Източник: wordofdecor.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.