Средновековният стил може да се е превърнал в малко клише, но когато той служи като вдъхновение за жилищното пространство, а не като пълна тема, той има много по-голям успех. Това е лесно да се види в този дизайн на апартамент в Санкт Петербург.

скандинавски-интериор-на-апартамент-12

Екипът на INT2 Architecture използва няколко внимателно подбрани елементи от средата на века парчета като знак за стилния път в историята на дизайна, но ги вплита в по-широк, по-модерен вид, който до голяма степен е вдъхновен от скандинавския дизайн. В резултат имаме 60 кв. метра апартамент – прекрасен, светъл, и със сигурност не е клише.

скандинавски интериор

Основният вход и хола имат естествено предимство – големи количества от естествена светлина. Дизайнът се възползва напълно от тези лъчи с помощта на много светли цветове, включително мек сив кашмир за дивана, светло дърво за подовитр настилки, и бели стени. В антрето, креативният дизайн на закачалка действа като отворен килер за палтата и творческ разделител за стая.

скандинавски интериор

скандинавски интериор

Вглеждайки се в хола от към кухненската зона можем да видим един от най-известните предмети от средата на века – красив шкаф. Неговия прост дизайн е здраво вкоренен в в тази средновековна, но модерна визия, но все още успява да бъде в крайна сметка вечен. Масичката за кафе в хола носи същото усещане, с нейните заоблени крака и красив завършек от дърво.

скандинавски интериор

В кухнята и хола интериорът е игрив и закачлив – сини тапети и магнитна черна дъска на стената. Този тип дизайн наистина празнува творческа изява, което позволява на обитателите на дома да продължат да участват в дизайна на дома им дълго след като е завършен дома.

скандинавски интериор

В спалнята, банята и тоалетната са използвани неутралните цветове до едно ново ниво. Всичко си има своето място, което е така характерно за всеки скандинавски интериор и стил, докато много черно, бяло, и хубаво неутрален дърво създават комфортно платно, върху което обитателите да рисуват мечтите си.

скандинавски интериор

скандинавски интериор

Източник: www.home-designing.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.