Въпреки че първоначалната цел на създаването на градинската пътека е тя да ни служи практически, тя е също така важен елемент, който допълва чувството за завършеност на ландшафта. Не само това, но добре проектираната пътека може да добави уникален чар на пейзажа в градината. Тук сме представили 25 уникални творчески „Направи си сам“ идеи за градинска пътека. Стиловете са различни и независимо дали права или извита, каменна или от дърво, вие ще намерите това, което да ви хареса. Ето предложенията ни, на които наистина може да се насладите.

градинска пътека с дърво и камани

Един на пръв поглед неглижиран вид от подредени стари дървени дъски с речни камъни между тях дава стабилност и препратка към градината от детството ни.

9-9

Изискан вътрешен двор с красиво подредена пътека от тухли и камъчета в съответния цвят или изчистени геометрични форми придават стил и завършеност на пейзажа.

градинска пътека

С комбиниране на различни по големина и цвят камъни и камъчета може да си направите виещи се градински пътеки или пък да оформите с каменни блокчета цветни стъпала. Разбира се, че може да развихрите въображението си и да изградите чудесна шарена мозайка – играта с цветове и форми е безкрайна. От весел, закачлив и свеж може да стигнете до прецизен и изящен стил на вашата каменна градинска пътека.шахматна градинска пътека

 

Още едно завръщане към дървото – в различни разновидности – или като отрязани кръгове, или като сковани дъсчени платформи и понтони – всичко това ни дава усещане за спокойно придвижване сред природата и в частност в малката ни градина.градинска пътека

Което и от предложенията ни да изберете за вашата „Направи си сам“ градинска пътека, то ще е съобразено с вашето усещане за естетика, настроението ви и възможностите на ландшафта. И тъй като става въпрос за креативност, винаги може да доизграждате или променяте детайлите, засилвайки значението и великолепието на градинския път.

Ако търсите още идеи за това „Как да си направим красива алея в градината?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.