Лавандулата е една от най-обичаните и древни билки, символ на чистота и с безброй приложения според Фън Шуй. Ако сте запалени по лавандуловият аромат, можете да носите в себе си малка бутилка с етерично масло. Една капка може да ви освежи и да възвърне енергията ви по време на дълги срещи в офиса или на път.

Лавандулата е приятел у дома, защото букет сушена лавандула може да ароматизира цялата къща, а и е прекрасно средство срещу вредители.Ако още не сте се влюбили в тази магическа и лековита билка, съветите в тази статия ще ви накарат да го направите.

Букет сушена лавандула във ваза.

Въпреки че сухите цветя и употребата им са под въпрос когато говорим за Фън Шуй, това не се отнася за сушената лавандула, защото тя е билка. Най-лесният начин да извлечете позитив от присъствието и е просто да поставите букети суха лавандула из дома си.

Лавандула в декорацията.

Можете да използвате лавандулови стебла по множество начини. Можете да ги вплетете в плетени полилей или лампиони, да ги увиете около ароматни свещи и какво ли още не.

Направете си домашни торбички с лавандула.

Не е нужно да ги купувате, всичко което ви трябва е малко плат, за предпочитане, памук, лен или коприна, конец, връв и лавандула. Направете малки торбички, напълнете ги с билката и ги завържете с канап. Така, ще можете да се наслаждавате на аромата на лавандула целогодишно.

Лавандулови свещи.

Лесен вариант с интензивен аромат. Съветът ни е да си купите свещи, които съдържат етерично масло от лавандула, за да се насладите на неговите целебни свойства пълноценно.

Снабдете се с малко етерично масло.

Ще се изненадате колко приложения има в ежедневието ви. Няколко капки от етеричното масло върху калъфката ви ще ви накара да спите като бебе, а умората изчезва мигновено с една две капки и лек масаж на слепоочията.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.