Не се ли изморихте да държите всички свои колиета в кутия, където се заплитат едно в друго.Представяме ви 12 идеи за закачалки за бижута, които ще подпалят въображението ви! Време е да направите нещо по въпроса и на помощ идва закачалката за колиета. Няма нужда да си купувате такава, защото лесно можете да си направите закачалка сами. Ще ви покажем дванадесет лесни и вдъхновяващи проекта на закачалки на колиета, като всеки от тях може да се персонализира и да стане максимално автентичен, така че не потискайте изобретателността си.

Като начало можете да използвате рафт за подправки, който да боядисате и да снабдите с няколко куки. Когато сте готови с това, го монтирайте на стената. Едно от предложенията на IKEA “Bekvam rack” разполага с тънка пръчка, която се оказва доста удобна за окачване на колиета и гривни. Може би трябва да си направите органайзер…

Тази стенна закачалка за бижута е добър вариант. Има тези малки, сладки дръжки, подобни на малки макари за колиета и малки плоски чинийки за обеци и пръстени.

А какво ще кажете за закачалка за колиета с малко индустриален привкус? Лесно можете да си направите такaва с няколко медни тръбички, които да свържете с фитинги. Ще ви трябва парче дърво, което да използвате за основа на цялата конструкция. Можете да импровизирате с различни по размер тръби, които да свържете с подходящи фитинги в разнообразни геометрични форми.

Ако успеете да намерите парче дърво изхвърлено от морето по време на лятната почивка или паднал клон на дърво с подходяща форма и размер, то това може да е бъдещата ви закачалка за бижута, прекрасна и лесна за направа. Отнесете я у дома, почистете я и я декорирайте с малко боя и фолио, завинтете няколко кукички с резба от долната страна, на които ще окачите колиетата си и я окачете на стената с помощта на връв или корда.

Стара дървена рамка може да се превърне в прекрасна закачалка за бижута. Ако пък не разполагате с такава, винаги можете да си направите сами от няколко летвички, парче плат, което може да се замени и с подходяща хартия. Идеята тук е да покриете задната част на рамката, да и сложите гръб, от материал в цвят, с който бижутата ви да контрастират.

Закачалката за бижута може да послужи и като декорация в дома ви, особено ако на стените им липсва цвят или детайли. Не се увличайте с дизайна, ограничете се до нещо семпло, за да изглежда изчистено, семпло и шик. Ето това предложение изглежда много лесно изпълнимо и се нуждаете от доста малко неща.

Този органайзер за бижута от “monaluna” е едновременно елегантен и практичен. Забележете малкото, подобно на пепелник отделение в долният ъгъл. Отлично е за съхранение на медальони и други дребни бижута и аксесоари. Очарова ни още факта, че дизайнерите са решили да боядисат рамката и гърба в бяло. Можете да използвате пергаментна хартия, за да състарите рамката и да постигнете малко по-ретро дизайн. Закачалката за бижута може да е нещо толкова просто като парче дърво. Всъщност, това е доста добро описание на проектът от “asmithofalltrades”. Както виждате, не са ви нужни много материали, за да си произведете нещо подобно сами. Така че намерете си дъска, лакирайте я или я боядисайте, пробийте дупки в двата края, за да можете да я окачите и накрая завийте няколко куки или каквото подходящо намерите и комбинирате, които ще служат за същинските закачалки на бижута.

Може би обаче, искате да опитате нещо с по-абстрактен дизайн, което не прилича на саморъчно сглобена закачалка за бижута? Какво ще кажете за стилното предложение на “diys”- стойка за бижута. Ето какво ви трябва: четири медни тръби, две огънати под 90 градусов ъгъл и две прави, две дървени шпилки с различен размер, дървена основа, малко лепило, пирони и чук.

Тези пана от бижута също изглеждат доста нестандартно и стилно, съчетали функция и декор в едно. Изработени са от бяло пано, дървени мъниста и куки за стена. Изглеждат изчистено и красиво, и наистина поставят фокуса върху бижутата, които съхраняват.

Следващото ни предложение е още една медна стойка за бижута с дървена основа. Забавното при тези стойки е, че всъщност, можете да ги направите толкова големи, колкото ви е нужно. Добавяйте медни детайли в различни посоки и разклонения. Тръбичките са идеални за окачване на колиета и гривни.

Може би най-лесният за изработка вариант е закачалката-клон. Очевидно се нуждаете от подходящ дървесен клон, изберете такъв с повечко разклонения. След като го занесете у дома и го почистите, можете да го боядисате със спрей боя от флакон. Развихрете се с перлени отблясъци или пък изберете златисто, или сребристо. Бихте могли да го увиете в нишки вълна или памук с различни цветове, за да получите малко по провинциален и естествен привкус. Вземете самозалепващо се фолио на ленти и го облепете, за по-весел и закачлив стенен елемент. Последното, което трябва да направите е да го закрепите за стената. Тук не са ви нужни куки, тъй като клончетата служат за самостоятелни закачалки.

Въпреки че в нашите предложения преобладават дърво и мед, вие можете да експериментирате с материали по ваш избор като просто следвате метода на сглобяване. Бидейки част от интериора и по-конкретно стената, закачалката за бижута трябва да е в хармония с помещението. Изберете материалите според мястото, където ще я окачите – естествени или по-сурови като метал, играйте с цветовете или направете едноцветна инсталация, чийто акцент да са самите бижута.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.