Защо да изберете апартамент на тавана? Ще ви дадем няколко причини и ще ви накараме да погледнете на мансардата с нови очи. Атмосферата, която носи таванският апартамент е невероятна и неповторима!

Независимо от малко по-ограниченото пространство, таванският дом е винаги приветлив. Може би това се дължи на дървените греди или прозорците към небето, а може би е просто нестандартната архитектура на отделните помещения.

Таванът има и друго предимство- естествената светлина! Тук ще кажете, че сте виждали и мрачни мансарди и ние няма да спорим с вас, но стандартно- те са най-светлите части от сградата. Прозорците тип капандура, осигуряват изобилие от светлина и топлина.

 

Едно от най-сериозните предимства на таванския живот е неговата независимост и усамотеност. Живеейки под покрива ви дава възможност за отделеност от живота на съседите. Едва ли ще ги чувате как спорят, също така е малко вероятно да ви тропат, когато искате да се наспите. А и няма да има никой над вас освен звездите!

Ако сте артист на свободна практика или предприемач, зависещ от идеите си, няма по-добро място за вас от таванското помещение! Доказано е, че заради разчупената си и причудлива архитектура, мансардата значително влияе на креативността. Така че ако ви трябва бомба вдъхновение- това е вашето място!

Нямате нужда от завеси и пердета! Точно така, ако ненавиждате пердета и тяхната поддръжка, имате един проблем по-малко.

Мансардата със своите големи прозорци, е идеалното местенце за четене! Може да си направите кът за четене с няколко пуфа или удобна кушедка, където да разпускате с книга в ръка и питие по ваш избор.

Освен несравнимото предимство да спите под звездното небе и да имате невероятна гледка, таванските апартаменти обикновено са по-евтини. Цената разбира се, зависи от локацията и площта. Единственото, което трябва да проверите със сигурност ако сте решили да заложите на таванския живот е изолацията на сградата. Изключително важно е да огледате за течове, за да не се събудите в басейн след някоя дъждовна нощ!

Като изключим повишеното внимание при оглед, таванският апартамент има изключителни предимства и може да се превърне в страшно уютен и приветлив дом!

Източник:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.