Вероятно имате не една и две стъклени бутилки от вино прибрани тук таме из шкафовете в къщи; едва ли ще Ви потрябват като амбалаж, така че най-добре ги извадете и да се захващаме на работа. Нека ги рециклираме и да създадем интересни предмети, с които да украсим дома си, а и които да ни влязат в употреба.
Зелените проекти, включващи рециклиране, са изключително важни на нашата планета, те не само спасяват, нея, самите нас, но и учат децата ни как да не създават боклук, а да оползотворяват непотребните си вещи. Живеем в консуматорско общество, в което, за съжаление, парите са станали основната ни цел; с тях купуваме все нови и нови вещи, но това не означава, че старите са непотребни или пък, че не могат да бъдат рециклирани. Нека намерим начини, по които да използваме старите си вещи повторно, да ги адаптираме и те да се превърнат в нови и впечатляващи украси или полезни инструменти за нашия дом и градина.
Нека се спрем на винените бутилки; доверявайки се на въображението си, ние можем да получим някои доста интересни пособия, които ще са централен елемент от вътрешния дизайн на стаите в нашия дом.
Преди всичко, обаче, нека се научим как се реже стъкло – може да изглежда трудно и дори ужасяващо, но истината е, че методите, представени по-долу са много лесни и гарантирани.

[embedvideo id=“_vILNflmwFw“ website=“youtube“]

Рязане на бутилката с помощта на пламък
Използвайте елмаз и очертайте линия, там където искате да разрежете бутилката, застопорете я някъде или очертайте на ръка, ако смятате, че ръката Ви е достатъчно стабилна.
Загрейте бутилката по очертаната линия, която сте направили с елмаза. Можете да използвате малка свещ или малка горелка. Съсредоточете топлината директно по разделителната линия, и не спирайте да въртите бутилката, за да се получи равномерно нагряване.
След 5 минути загряване на бутилката, потопете в студена вода. Добавете по желание лед във водата. Повторете този процес. Бутилката може да не се отчупи от първия опит, така че повторете процесът на нагряване и охлаждане, докато бутилката не се раздели.
Използвайте груба квадратна шкурка, за да почистите краищата на стъклото, докато не сте сигурни, че няма да се нараните по тях.
След като веднъж сте усвоили прозеса на разрязване на бутилки, спокойно можете да създадете детайлът или украсата, които са Ви необходими; не се страхувайте да експериментирате.

670px-Cut-a-Glass-Bottle-Step-1-Version-2

670px-Cut-a-Glass-Bottle-Step-2-Version-2

670px-Cut-a-Glass-Bottle-Step-3-Version-2

670px-Cut-a-Glass-Bottle-Step-4-Version-2

670px-Cut-a-Glass-Bottle-Step-5-Version-2

Източник: http://homesthetics.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.