Стена за катерене у дома?! Ще разберете защо ви е нужна!

Имате ли готини спомени от дома, в който пораснахте? Дори да сте се радвали на най-идиличното детство, ще ви се прииска да е било прекарано в тази къща!

Освен че има стена за скално катерене по средата на всекидневната, тази къща е истинско детско царство! Въжени стълби, диван, който се превръща в дюшек за търкаляне и падане, кът за занаяти…просто домът-мечта!

Този семеен дом с очевиден акцент върху играта и забавленията е проектиран от двама дизайнери с разпознаваем и щур стил. Дизайнерката Рейгън Бейкър е базирана в Сан Франсиско и през 2014 година прави първият си подобен проект, но по-скоро като експозе или демонстрация на очарователните си и забавни идеи.

Тя, всъщност дори не предполага, че най-грандиозният и проект тепърва ще бъде реализиран. Малко по-късно, пет-членно семейство я ангажира за проектирането на един нестандартен и доста шантав дом. Родителите са двойка бивши сърфисти, които не бързат да пораснат и да потънат в сиво униние. Точно обратното, те желаят да организират дома си като детска площадка за игра. Ценят всяка секунда прекарана с децата си и имат планове да се забавляват и играят с тях, колкото може повече.

Безспорно, стената за катерене е най-атрактивният елемент от интериора. Тя висока от пода до тавана и нивото и на трудност може да бъде променяно и адаптирано спрямо уменията и възрастта на катерача.

Модулният диван пък, се разпада до меки възглавници, които осигуряват меко падане за малчуганите.  Те могат да скачат върху тях и да играят на воля. Този дом е осъществена детска мечта или по-точно мечта за всяко хлапе!

Разбира се, останалата част от интериора е с малко по-нисък „градус“, но е също толкова интригуващ. Дизайнерът е избрал по-неутрална палитра за останалата площ на дома, но е наситила интериора с елементи от Индия, Мароко и Истанбул. Те придават оригиналност и екзотика на дома, като запазват закачливия елемент.

Амбициозен и страшно интригуващ проект, чийто краен резултат е забавен, красив и със сигурност включва всичко любимо на авантюристичното семейство!

Източник:https://www.elledecor.com/design-decorate/house-interiors/a27424157/house-with-rock-climbing-wall/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.