Представяме ви една зашеметяваща бохемска рустик къща в Sotogrande, Испания. Къща пълна с камъни, бохемски и рустик шик, в която не липсва изтънченост. Отвън, маслиновите дървета, дъбът и лозата донасят зеленината и полезната сянка на тази андалуска къща. Проектиран от архитектите Едуардо Дориса и Гонсало Видал, тя е вярна на своя регион на произход с белите си стени, открити греди, а вътрешността е кръстоска, вдъхновена от стилът на Wabi Sabi, който вижда красотата в несъвършените неща.

Японската естетика на Wabi Sabi се основава на идеята за красота на несъвършенството. Тази стара сложна концепция идва от дзен будизма, споделя своите характеристики като строгост и комуникацията с природата. Уаби Саби е всичко, свързано с асиметрия, скромност и простота.

Тъй като Wabi Sabi не е точно декоративен стил, е доста трудно да се каже със сигурност кои цветове трябва да използвате, докато създавате цветова схема за вашия интериор. Но едно нещо е сигурно – природата играе важна роля в Wabi Sabi, така че използването на земни тонове като кафяво и сиво е най-добрият начин да постигнете уаби саби.

Що се отнася до мебелите, изберете недовършени, груби ръбове и несъвършени форми, износените мебели също ще се вписват перфектно в концепцията Wabi Sabi. Естествените тъкани ще изглеждат екологично в такъв интериор – например ръчно изработени аксесоари от естествен камък или дърво. Като цяло Wabi Sabi изглежда подобно на рустик стил, но с повече строгост. Простотата и многото свободно пространство са ключът.

Една от основните характеристики на Wabi Sabi е икономичността. Няма нужда от скъпи неща. По някакъв начин Уаби Саби изисква от вас да се откажете от скъпите и сложни предмети в полза на по-прости. Няма нужда и от дизайнерски предмети. Всичко, ръчно изработено и със следи от история и употреба, е много по-ценно.

Wabi Sabi е идеален за хора, които обичат простотата. Това е искрена и интимна естетика за някой, който търси спокойствие повече от стил.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here