Това микро пространство може би е сред най-малките, които сте виждали, но има смел и функционален дизайн. Микро апартаментът е под 40 кв.м. подова площ, но дизайнерите са извлекли максимума от малките размери. В този микро дом, балансът между функционалност и свободна отворена площ е поразително прецизно спазен. Въпреки скромните си размери, той „диша“, заради хитро качената на втория етаж спалня.

Ако сте влюбени в уютни, сгушени малки апартаменти с високи тавани, тази статия е точно за вас!

Локацията ни е Тайван, а апартаментът в който ще надникнем е едва 22 кв.м. Микро домът, съдържа единствено основните компоненти в един домашен интериор, за да остане уютен и просторен.

Таванът е с височина 3.3 метра- не особено висок, в сравнение с подобни проекти, които сме ви показвали. За дизайнерът, проектиращ микро пространството обаче, това се оказва напълно приемлива височина с която да работи. 

Мебелите са семпли и ниски, всеки елемент е с ясна функция и на оптималното място. Диванът е заел нишата под прозореца и е „щракнал“ на място като в микро пъзел. 

Библиотеката е разположена високо, но достъпна чрез семпла плъзгаща се стълба. 

Дори микро апартаментът се нуждае от кът за хранене. Тук, той е супер елегантен и функционален. Конструкцията на масата е от два елемента, които позволяват хитра промяна на позицията и. Така тази микро трапезария, моментално се трансформира в малък домашен офис.

Над компактната кухня и баня, е разположена спалнята. До нея водят, не по-малко дискретни стъпала, а дизайнерът умно е използвал пространството под тях за килер. 

Макар с микро размери, спалнята е достатъчно комфортна и изолирана, за да почувствате уединение.  В нея, разполагате дори с малко бюро и няколко меки възглавници, вместо табуретки. Когато таванът не е особено висок, всички мебели трябва да „притихнат“ по-ниско  до земята. Така че, кръстосайте крака в поза лотус и релаксирайте, докато се налаждавате на гледката от втория етаж!


източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.