Великден и Коледа, са празници, които празнуваме със семейството си и най-близките приятели, така че празничната декорация на трапезата е задължителна. Ще ви дадем прелестни идеи за декорация на великденската маса, за да избегнете скуката или инфантилната визия.

Цветове и естетика на великденската маса

Изберете стил, спрете се на определена естетика за да декорирате празничната маса успешно. Трябва ви посока, дали ще модернистична, рустикална, Сканди или минималистична, е нещо, което трябва да решите преди всичко.

Цветовете също са определящ елемент. На какво ще заложите, пастелна гама, ярка палитра, черно-бяла или традиционните пролетни нюанси? Палитрата, ще зависи от естетиката на която сте се спрели.

Ако е минимализъм, цветовете трябва да са неутрални, пастелни или монохром. Същото се отнася за Сканди декора.

Другите стилове, които изброихме, могат да понесат по-свежи и живи цветове.

Великден е в пика на пролетта тази година, така че може да се спрете на декор с леки ботанически нотки. Цветята ще са в изобилие, тюркоазена покривка и салфетки, ще са като една голяма, свежа, пролетна „бомба“ !

Плетените подложки с шарена покривка пък, могат да дадат на масата бохемски дух!

Не забравяйте да декорирате със сезонни цветя- лалета, люляк, фрезии.

Същинският декор за маса

Изберете текстурите и тъкъните. Погрижете се всичко да е в тон, но не забравяйте цветните акценти. Празничната маса има нужда от подложки за чинии и чаши, както и от централна декорация.

В центъра, може да поставите голям букет цветя в пищна ваза или само зеленина, ако цветята не се вписват в декора.

Вмъкнете нещо традиционно за Великден! Все пак трябва да се усети атмосферата на празника, а тя има своите посланници- зайчета, фигурки, великденски яйца, рингове за салфетки в традиционни форми, заешки уши, шоколадови зайчета, са детайли които ще усмихнат всеки!

Източник: https://www.shelterness.com/easter-table-settings/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.