Независимо от общоприетото вменение, складовите помещения могат да се превърнат в невероятно уютен дом. Да живееш в склад, може да истинско приключение, което носи удовлетворение. В тази статия се надяваме да ви убедим в това. Опитайте се да оставите настрана стереотипното мислене, което обрисува склада като студено и мрачно място. Замислете се за всички възможности, които ви дава толкова голямо и различно пространство. С малко инжинерна мисъл и креативност, можете да постигнете домът-мечта! Например, благодарение на високия таван с който обичайно разполагат складовете, е възможно да се сдобите с втори етаж или зимна градина.

Тази сграда е бивш склад за обработка на хайвер, но я виждате трансформирана като шикозен и модерен дом. Преобразяването си дължи на архитекта Андрю Франц, който успява да запази част от индустриалния и чар на места, а други модернизира изцяло. Собствениците разполагат с няколко невероятни екстри- сгъваем стъклен покрив, бутиково метално стълбище и разбира се пълен със зеленина и светлина вътрешен двор.

 

 

Tribeca Loft, Location: New York NY, Architect: Andrew Franz Architect
Tribeca Loft, Location: New York NY, Architect: Andrew Franz Architect

Друг пример е тази сграда, която едва ли ще повярвате, че е строена през 1884г. Тя е ремонтирана изцяло- отвътре и отвън и не издава възрастта си. Този дом притежава еклектичен интериор, комбинира не само различни стилове и епохи, но и множество материи и материали. Разполага с вътрешна градина, която е потънала в обособено местенце под общото ниво на жилищната площ. Също може да се похвали с модерна кухня, просторна трапезария и красиви уютни спални.

Въпреки всички романтични предимства, имайте предвид, че промяната на статута на индустриална сграда, може да е съпътстван от доста предизвикателства. Архитектите се сблъскват с тях и споделят, че понякога складовите помещения са с лоша локация. Например, вторият проект, който ви представихме е разположен в зона, която се наводнява. Освен това, фасадата му е трябвало да бъде запазена непроменена, заради историческата си стойност.

Възможно е и самото помещение да е на няколко собственика с поделени права, което усложнява по-мащабните ремонти и промени.

Всяка монета има две страни, както казват! Ако все пак се решите на тази нестандартна стъпка, бъдете внимателни и съобразителни. Ако подходите с любов и търпение, този дом ще е в състояние да задоволи всяка ваша прищявка и ще можете да го превърнете в семейната крепост на мечтите си!

 

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.