Съвременният прочит на стила и духа на 50-те години, лесно може да се усети в интериора. Дори да разполагате с една единствена мебел, с ретро вайб, тя веднага ще промени излъчването на дома.

Интериора в духа на 50-те е в стил „Фантомас“ и може да придаде леко сюрреалистично излъчване на всеки кът в дома. Естетиката и дизайнът на мебелите, подбора на десени и материи, правилните или овални форми са част от спецификата на 50-те.

Мидсенчъри-модърн е тенденция, която буквално завладя съвременният интериорен дизайн. Апартаментът в който ще се разходим е точно в духа на 50-те, но с леко закачлив момент в дизайна.

Всекидневната е семпла, но далеч от скучна. Диванът е с изчистен 50-тарски силует, без излишен пълнеж или големи възглавници. Декоративните възглавници са с цилиндрична и класическа форма. Разчупват строгото излъчване на сивия диван с цвят- бледосиньо и цвят капучино.

Очакван еклектичен поглед са двете напълно различни като излъчване маси за кафе. Със сигурност в духа на 50-те години на миналия век!

Интригуващ елемент е библиотеката, която е с подчертано 50-ки вайб. Тя заема цяла стена, но не я сковава. Напротив,  добавя дървесни тонове и метални акценти. Книгите сами по себе си, добавят асиметрия и дълбочина на помещението.

Всекидневната е отворен към трапезарията. Около масата става интересно! Освен категорично 50-кото излъчване на дървената маса със столове, тук можем да се разположим и на снежнобял семпъл диван с пристройка.

Полилеите са в духа на 50-те и наистина отдават малко магия в дома! Срещу трапезарията откриваме прелестна малка кухня, където откритите рафтове и лавици са истински господари. Красиво аранжирани, те са сякаш част от декорацията на стените.

Средата на миналия век се отличава с причудливи цветни контрасти. Тук те са маслинено зелено и червено. В спалнята от 50-те, често присъстват позлатени елементи, специфични табли за легло и прочие.

Източник:http://www.home-designing.com/3-examples-that-show-how-to-go-full-mid-century-modern

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.