Представяме Ви един екстравагантен интериор, съчетал в себе си хармония, уют и непокорен дух. Първоначалната идея е била да се направи хотелска стая, в която посетителите да се чувстват като у дома си. След като екипа от студио за интериорен дизайн EXTRAVAGANCE design започва работа по проекта обаче решава, че е хубаво хотелската стая да създава и атмосфера, в която да се пренасяш на друго място. И то да е екстравагантно, релаксиращо, уютно, но и щуро. Разгледайте този проект на модерен интериор, с който Николета Кръстева от студио EXTRAVAGANCE design участва в конкурса на dibla.com („ПРОпорция“ | Dibla Design Awards 2016).

екстравагантен интериор

екстравагантен интериор

екстравагантен интериор

 

Банята е обособена по една от дължините на стаята. Дървесен декор и бял мрамор са гранитогресите, с които е “облечена” банята. Цялата стена на банята към спалнята е изработена от стъклени панели, за малко дискретност до тоалетната чиния дизайнерите са поставили растителност, която деликатно скрива тази зона. Двойна мивка, голямо огледало с подсветка и кубична фризовка са детайлите, които изпъкват на мраморната стена. Същата фризовка с кубични форми са поставили и на огледалото в спалнята.

екстравагантен интериор

 

Легло, облечено с актуалният Пепита текстил, синьо кресло с модерна визия, стъклен гардероб и скрин от MDF с мраморен плот – това са мебелите които заемат основната част от спалнотопространство. Главна роля тук играе червената врата. Силен, динамичен цвят, който откриваме в седалката на стола и едно от осветителните тела. Скринът е предвиден да бъде изработен от MDF, кракът към бюрото е закалено 10мм. стъкло, същото ще се използва и за гардероба. Съчетани са класически декоративни елементи по стената и тавана с модерни и изчистени мебели. Резултатът е зашеметяващ – еклектика, която забавлява и интригува.

екстравагантен интериор

 

За настилка на пода e използван мокет за повече удобство, стените са оставени бели и декорирани само с релеф. Декоративните елементи по стената и тавана създават луксозна визия на тази хотелска стая. Цветни мебели за акцент, синьо кресло, синьо огледало, стол с червена седална част и червена врата са детайлите, които вдъхват динамика и живот.

екстравагантен интериор

Еклектиката продължава и на терасата. Модерна декинг настилка покрива пода и стената. Стъклен парапет, сет от светещи мебели, бели декоративни камъни и много растителност се “хармонизират” със статуята на голият Давид. Топлият цвят на мокета е пренесен и навън. Тъй като създадената визия на стаята е модерна и съвременна, не можем да пропуснем и модерна автоматизация, която улеснява пребиваването в нея.

екстравагантен интериор

 

С тези продукти не се прави компромис, а инвестиция в сигурност, икономичност, надежност и лукс. Възможност за ефективно уравление на енергията, осигурена от качеството на продуктите и невероятната лекота с която се управлява системата. Тя дава възможност за управление на всички по долу описани функции както локално, така и от разстояние през всички видове смарт мобилни устройства.

екстравагантен интериорекстравагантен интериор

екстравагантен интериор

 

 

 

Идеята за създаване на комфортна хотелска стая, но не традиционна, а динамична и зареждаща с енергия, е реализирана. Дизайнерите внасят лукс с класически орнаменти по стените и тавана, уют с помоща на земни тонове на завесите и тавана, както и с помоща на избраните материали, жизнерадостна атмосфера с помоща на цветните акценти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.