Въпреки че тези две красиви жилища са разположени само на 80 квадратни метра, те реално изглеждат много по-просторни. Дизайнерите са използвали всички разнообразни методи за проектиране и създаване на различни пространства в дома, за да го направят по-полезен.

красиви жилища
Визуализация: Polygon

Рафтовете са използвани, за да разделят стаите, а стените се използват за съхранение на всичко: от китари до обувки! В първият дом имаме на разположение и детска стая, обособена зад етажерката за книги.

красиви жилища

Дизайнерът за този малък дом използва различни стенни текстури и цветове, за да се определят различни пространства. Задната стена на хола има забавен тапет, имитиращ дървени дъски и това го разграничава от кухнята. Плаващият син диван отваря този дом. Използването на жълти акценти е страхотно решение – всекидневната грее.

красиви жилища

Плаващи рафтове в спалнята дава възможност за по-голямо подово пространство. Вместо да се използва традиционната библиотека, книгите са разположени на стената,  и това изглежда като изкуство. Техниката на акварела над леглото привлича окото към тавана и разположените там висящи осветителни тела. А килимът “закотвя” леглото и превръща тази стая в уютно местенце. Когато пространството е ограничено, можете да проявите креативност с това, което имате.

красиви жилища

красиви жилищакрасиви жилища

Понякога може да бъде трудно да си представим едно жилищно пространство в разгърнат план само чрез разглеждане на изображения. Този план на жилището ще ви помагне да си представите цялото пространство. Можете да видите, че дневната е отворена към кухнята. Въпреки че има на разположение само 80 квадратни метра, те се използват на максимум.

красиви жилищакрасиви жилища

Второто отворено пространство използва по-тъмни цветове в сравнение с първиото, но са включени и жълти нотки за да се проясни и освежи. Този сив диван е чудесен пример. Въпреки, че диванът е неутрален, едната възглавница е в цвят горчица.

Визуализация: Hot Walls
Визуализация: Hot Walls

black-wall-tv-mounted-industrial-book-shelf

Диванът е универсален и разположен както към телевизора, така и с гръб към него. Този прост дизайнерски трик извлича максимума от пространството без да разбива стаята. Гостите могат да са изправени пред телевизора или да са пред кухненската зона по време на тяхното посещение.

kitchen-bar-dining-space-wood-flooring

bokshelf-seperating-space-gray-couch-wood-wall-decorwooden-wall-large-window-gray-curtains-office-desk

Стена от прозорци приветства светлината в пространството за хранене, което се намира на горната платформа. Тази платформа обозначава това пространство като зона за хранене. Останалата част от кухнята е по-хлътнала навътре. Осветление на различни височини подканва хората да четат, да си почиват или да се хранят. Вместо да се изграждат много стени, които ще направят пространството да изглежда малко, дизайнерът е решил да използва библиотечка, за да се разделят стаите.

unmade-gray-bed-wooden-wall-wood-stump-side-tablehome-office-closet-dark-gray

gray-entryway-hooks-shoe-storagebathroom-storage-white-toilet-paper-sinkwood-bathroom-white-sink-white-toiletКое от тези две красиви жилища е Вашият фаворит?

Източник: http://www.home-designing.com/2-gorgeous-single-story-homes-with-80-square-meter-floor-space-includes-layoutfloor-plans

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.