Току-що Pantone пусна на пазара първата си колекция от осветителни тела, вдъхновена от вечния скандинавски дизайн. Когато се подготвяме за зимата, прегръщаме hygge и приспособяваме домовете си за по-студения сезон, осветлението е един от малкото ключови елементи, върху които можем да се съсредоточим, особено когато вечерите стават по-тъмни.

И сега, Pantone сътрудничи с датската компания, e3light Group, за Coll. Една колекция, предлагаща висящи светлини, таванни лампи, осветителни тела за пода и настолни лампи и абажури. Колекцията e от шест части.

С участието на общо шест продукта, всички проекти съчетават сложна технология за осветление с игриви творения. Текущите налични цветови опции ще бъдат: бяло, черно, кардинално червени, биомно горско зелено, синьо (като цветът на Саргосово море) и пютър (цвят на цинкова сплав). Дизайнът може да се похвали с елегантна естетика, разнообразни нюанси и чисти линии, като същевременно се обръща и към дизайнерската чувствителност Scandi – опростена, минимална и функционална.

„Дизайнът е разработен с акцент върху привлекателността и лесен за разбиране за целевия ни клиент – лесен за използване и вписан в повечето интериори с много минималистичен израз, съсредоточаване върху цветовете и използване на ядрото на наследството на марката на Pantone,“ казва Kåre Arndt de Thurah, арт директор на e3light и творчески директор на Pantone Light. „Мисля, че сме създали висококачествени продукти с много изявени повърхности и материали от най-високи стандарти“.

Със „щателен процес на подбор на материали“ осветителните тела от колекцията помагат на клиентите да преобразуват всяко жилище. И благодарение на различните цветови опции, наистина можете да изберете различна светлина за всяка стая в дома ви.

Очаква се Pantone да представи най-очаквания си цвят на годината 2018 г. в началото на декември. Глобалната прогноза за цветовите тенденции служи в модата, интериор и дизайн и се използва като цветна референция за цялата година.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.