Разположен в един от най-скъпите и стари квартали в Ню Делхи, имотът на Майкъл Арам е меко казано  величествен. Кварталът е проектиран в годините на колонизация в Индия- 1912 до 1930. Това обуславя прелестния чар на белите  къщи- тип бунгало, големите тучни ливади и прилежащи дворове в типично индийски стил.

Майкъл Арам в домашното си студио

Ще посетим луксозният апартамент на г-н Арам, намиращ се в красива тухлена сграда с едни от най-скъпите апартаменти в квартала. Общата градина е подобно на джунгла място, бананови палми, маймуни и красиви, царствени пауни се разхождат на свобода.

Минавайки през голямата дървена врата се озоваваме в този зелен рай и преди да се окажем в гостната, минаваме покрай две от металните скулптури, дело на домакина.

В гостната откриваме уникален диван, страхотна арт инсталация на стената отново дело на Арам. В това помещение се преплитат класически Панджаби елементи, като автентичен сватбен шал, кресло в стил арт-деко. Завесите в комбинация с автентичния килим финализират синкретичното излъчване на стаята.

Основната спалня също е подчинена на изкуството, а собственикът е оставил артистичния си почерк под формата на творби и тук! Декоративната пейка е негово дело, а върху стените, специално обработени с железен оксид са окачени фотографии от известен индийски фотограф.

Арам обяснява, че неговите произведения са изключително автентични и далеч от перфектни. Всъщност, това ги прави толкова търсени! Те са истинското отражения на любовта на автора към индийските занаяти. Никога не бихте се объркали, че са част от масово производство.

Можем да открием класически индийски елементи навсякъде в дома на Арам. Традиционни купи, свещници във формата на палми, копринени и ленени шалове и завеси, много цветя и текстури от всякакъв вид!

Този дом е своеобразно тържество за сетивата! Въпреки че е израснал в САЩ, Арам споделя, че Индия е духовният му дом и основен източник на вдъхновение със своята пъстрота, непринуденост и освободеност!

Източник:https://www.elledecor.com/design-decorate/house-interiors/a26453791/michael-aram-india-homes/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.