Ботаническите принтове са абсолютна класика и са „вечнозелени“! Те са винаги актуални и никога не е късно да ги вплетете в домашния декор.

Ботаническите нотки в интериора ви гарантират лятно усещане през цялата година. Как да ги добавим? Избрали сме някои от най-впечатляващите принтове и ще ви покажем в какви съчетания ни харесват.

Тапетите са един от готините начини да интегрирате ботанически нотки в интериора. Създайте лятна атмосфера с една прелестна акцентна стена например! Изберете посока- носталгичен, ретро , модерен или тропически принт, хармонира на стила ви? Не прекалявайте , защото този тип тапет е доста смел и наситен акцент. Ако е на прекалено голяма площ може да се получи кичозно.

Текстилни принтове с ботаническа тема, са другият предпочитан начин за летен декор. Завеси със зелен ботанически принт, чаршафи, калъфки и пътеки, са сред предпочитаните текстилни варианти за тропическо усещане в дома.

Картините с ботанически хербарии са сред другите елементи, които добавят екзотика в интериора. Те могат да са в комбинация и да организират стенна галерия или да са “oversize” с преувеличен размер.

Всякакви дървени мебели, също биха допълнили пълноценно един тропически декор.

Интригуващи са плетените или дървени табли за легала, които така чудно се връзват с принтове на зелени екзотични листа на стената.

Разбира се, не можем да не допълним ботаническия принт с живи зелени растения. В един дом с екзотично излъчване, дори декоративните дървета са добре дошли- от палми до големи кактуси.

Все по-чести са срещите ни с тропически и ботанически принтове в тапицерията на мебели. Бъдете смели и поканете лятното настроение с минимални усилия и средства. Ботаническите принтове, ще ви очароват със способността си да преобразяват изцяло атмосферата на дадено помещение.

Имат огромно влияние над начина по който изглежда дадено помещение. Преобразете антрето или всекидневната, а защо не и спалнята със свеж тропически принт!

Източник: https://www.shelterness.com/botanical-print-home-decor/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.