Едно от любимите ни неща по Коледа са украшенията. Защо не съберете малчуганите у дома и не ги измайсторите заедно? Нека тази година украсата бъде различна, а направата и един незабравим сплотяващ спомен. Можете дори да сложите основите на семейна традиция. Повечето проекти, които ще видите са всъщност за изработване от деца, което ги прави отлични и за начинаещи. Не се подвеждайте! Тези украшения са лесни за изработка, но крайният резултат е очарователен и ефектен!

За изработката на тези весели и разноцветни букви са ви нужни: дървен шаблон за буквите, уоши тиксо, боички за рисуване и четки, ножица. Експериментирайте с цветовете и направете своя коледен надпис!

С помоща на копчета, конец и филц в различни цветове, можете да се сдобиете с прекрасни играчки за елха.

Направете коледни елхички от картон! Лесни и приятни за изработка. Нужни са ви картон, изрязан в желаната форма /елхичка, звездичка или еленче/, лепило, брокат, панделка или канап. Ако искате да са малко по-изпипани, пистолет с топъл силикон ще ви свърши отлична работа.

Мини венчетата за елха са истински хит! Нужни са ви мъниста, корда и сатенена панделка. Малките цветни топченца в комбинация с нежния на допир сатен са толкова весели и свежи. Топчетата могат да бъдат от всякакъв материал и във всякакви цветови комбинации.

Знаехте ли, че можете да изработите украшения от макарони? Ето ви и пример- този закачлив коледен елен от пълнозърнеста паста. Ще ви трябва паста във различни форми и цветове, лепило, панделки, боички, помпони и самозалепващи очички. Децата са луди по тези проекти!

От филц, прежда и бебшки чорапки можете да сътворите цяла армия джуджета и горски животинки.

Боядисани и преобразени, тези дървени баркалки за кафе са заели мястото си на коледното дърво. Добавете им цветен акцент в традиционната комбинация за Коледа и получавате още едно забавно украшение, което е супер лесно за изработка!

Коледа е неверятна възможност да напаравим нещо заедно, да се посмеем и измайсторим някоя-друга щуротия. Особено ако сте родители, можете да подарите на децата ценно време заедно!

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.