Някои от тях носят късмет, други се вярва, че помагат за общо добруване и любов. Освен тези си енергийни свойства, домашните стайни растения, освежават въздуха и обстановката, внасят спокойствие и хармония във всяко помещение. 

Понякога обаче, просто нямаме условия за красива зелена градина на закрито. Липсата на естествена светлина е смъртна присъда за повечето зелени растения. Повечето не са всички! Ето нашият топ петнадесет от супер издръжливи стайни растения, които виреят в почти всякакви условия!

Аглонемата, известна още като китайско вечнозелено растения, се справя най-добре далеч от пряка слънчева светлина. Влажността на помещението също не е от значение, това растение оцелява дори под изкуствена светлина ако се наложи.

Вземете си Бонзай. Тези японски декоративни дръвчета са перфектни за малки домове. Въпреки че Бонзай дървото изисква доста слънчева светлина, е доста издръжливо при поливане. Би се справило с едно-две наводнения или малко суша, когато го забравите например.

Сциндапсус е растение, което често сте срещали. Увивно и с много интересно обагрени листа, то вирее при разнообразна осветеност. Освен това е супер активно при пречистването на домашния въздух от токсини!

Фикусът е стар познайник в пост-комунистическия дом! Развенчайте лошата му слава и го аранжирайте по модерен начин в интериора. Освен наситено зелената му листна маса, той е страшно устойчиво домашно растение.

Декоративната смокиня е просто наслада за очите! Това растение е подходящо за домове с високи тавани, но ограничена площ. Изисква средна осветеност и се полива, единствено когато почвата е суха на допир.

Змийското цвете както известно тук е всъщност, роднина на калията. Ако често успявате да убиете нежните растения, опитайте с това! Поливате го веднъж седмично и ще ви радва с белите си цветове дълго време! Можете да го гледате и под луминисцентна лампа, или в помещения с ниска осветеност.

Ако искате да добавите зеленина в тъмни помещения, вземете си бамбук! Расте във вода, която трябва да подменяте на всеки две до четири седмици и се чувства идеално в мрачни помещения. Това е растението, което ще добави Дзен вайб в банята ви например!

Друг супер полезен и ефектен кандидат за домашната градина е Алое Вера! Освен причудливата си форма, растението предлага бърз лек за всякакви одрасквания и наранявания на кожата…и за някои разкрасяващи процедури разбира се!

Африканската теменужка пък, освен зеленина, ще ви даде и много цвят в стаята! За новаците в отглеждането, ще е трудно да ги поддържат цъфтящи целогодишно, но с опит и време, ще се радвате на виолетовите, белите или розови цветчета във всеки сезон. Поливат се веднъж седмично като избягвате листата, за да не оставят така наречените водни петна по тях.

Лавандулата е друга възможност за домашно растение. Ароматно, виолетово и лесно за поддръжка!

Източник:https://www.elledecor.com/life-culture/fun-at-home/news/g3284/best-indoor-plants-for-apartments/?slide=1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.