Страдате от недостиг на пространство у дома? Няма заклинание, което да удвои площта на апартамента ви, но със сигурност има магия, която да приложите и тя се нарича легло на втория етаж или познатото двуетажно легло. То е разположено директно под тавана ви и съвсем не е задължително да е тясно или единично. Качвайки леглото си на “втория етаж”, освобождавате мигновено много подово пространство за всякакви дейности. Невероятно високите тавани, не са изискване тук.

Най-доброто решение за апартаменти тип “студио”

Заради откачено високите наеми в Ню Йорк, повечето му жители не могат да си позволят да се разполагат на голяма площ. Този апартамент в Манхатън е хитро оптимизиран с легло над общата площ и разделен в две преходни помещения. Това е показателен пример за изобретателността на собственика в ограниченото и първоначално неприветливо пространство.

Как да превърнете окаченото легло в спалня? Това може да е предизвикателство. Ето няколко идеи. Сложете декоративна завеса, за да си осигурите лично пространство, сложете няколко лавици на стената, за да го персонализирате с лични вещи и аксесоари и да компенсирате липсата на нощна масичка. За съжаление горе може да стане задушно, защото както знаем топлият въздух се издига във високата част на стаята. Добре е да помислите за добра вентилация, прозорец или отдушник и проблемът ви е решен. А защо не старомодната перка на тавана?

Легло върху секцията

Искате ли да спечелите битката с малкото пространство? Инвестирайте в мултифункционална мебел тип секция, за да поберете всички свой вещи в една компактна мебел. Шведски дизайнер е видял възможността да инсталира легло над самата секция, т.е. то е част от нея. Това вече прави целият модул отличен за микро апартаменти.

Легло над дрешника

Бохо спалнята в този датски апартамент е легло направено от шперплат. Готиното творение включва стая с матрак, в която можете да се изправите изцяло и огромен дрешник-стая пълен с хитри ниши и шкафове.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.