Както винаги сме казвали, домът с модерен интериор и екстериор е тенденция тези дни, но това не означава задължително, че има само един стил модерно. Виждаме най-различни дизайни в модерните къщи. Когато говорим за модерни къщи, списъкът с идеи е просто безкраен. Сигурни сме, че сте виждали много от тях тук в Арт Кафе. Ако си мислите, че сме приключили с идеите, тогава грешите. Имаме още много да ви покажем. Днес ще добавим нова идея към списъка.

1-winona

В Отава, Канада ще намерите изумителен модерен дом наречен Winona House. Преди това на негово място е имало стара къща. Собствениците искали да я разширят, но в процеса на работа било установено, че сградата трябва да се срути, тъй като не е стабилна и безопасна, поради възрастта си. И така, нова къща била построена точно на мястото на старата. Дизайнът й бил дори по-добър, с външна част покрита с метал и интериор, стилен и елегантен.

4-winona

Първото ниво е за публичните зони, както и терасата. Второто ниво помещава спалните и личните помещения. Разположението на стаите е такова, че под един покрив има както зона за живеене, така и зона за бизнес, без да се нарушава уединението на обитателите. Нека разгледаме по-подробно прекрасния дом!
Металната облицовка отвън е вдъхновена от множеството хамбари и подобни постройки, които могат да бъдат видени из целия град. Екстериора пасва много добре на къщата.
Този индустриален материал е много лек, устойчив и може да се рециклира. От тук започват и разликите със старата къща. Избраният цвят е пепеляво сиво, което е като преход от старата бяла къща към новата. Сградата има голяма тераса, където децата играят. Само забележете дъските за тебешир сложени на няколко места на оградата.

5-winona

Вътре белият под придава яркост на къщата, а неутралната палитра добавя чар. Подът е направен от рециклирани борови дъски. Стените също като пода са в бяло, като изключим няколко пепеляво сиви зони, които контрастират.
Освен черният и белият цвят пръски оранжево озаряват на места интериора- на стълбите на всекидневната, както различни детайли и украси.

7-winona
Работната зона е доста просторна. Забележете малкото бюро и стол, които са на децата. От кухнята се стига директно до просторната тераса с дървена облицовка.
Стилът и дизайнът на горното ниво е същото като на долното. Бял интериор с оранжеви акценти, но най-вече интересни архитектурни решения. Като вътрешните прозорци на една от стаите, както и че за да влезеш в нея се катериш по стълбичка.

9-winona

На вторият етаж също прави впечатление една от спалните. Лесно можем да определим че е за децата, тъй като едната от стените е всъщност голяма черна дъска, на която се рисува с тебешир. Банята както и очаквахме е с бял интериор.
Доста интересна къща, нали? Стълбите разделят различните зони на къщата. Така, тя изглежда отворена, но в същото време се гарантира уединение. И накрая, не може да не споделим, че собствениците са заложили на Фън Шуи, когато са избирали дизайна на дома си. Те са интегрирали елементи на Фън Шуи по много креативен и ненатраплив начин. Тематиката приложена из цялата къща е просперитет и благоденствие. Да, модерният дом също може да бъде повлиян от древното китайско изкуство!


Източник: http://homedesignlover.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.