Представяме ви един модерен апартамент, чиито интериор е създаден от дизайнера Том Диксън – британски самоук дизайнер. В момента той е творчески директор на марката „Том Диксън“, специализирана в дизайн на осветление, мебели и аксесоари. Неговите дизайни са повлияни от индустриалния и пънк стила – негова запазена марка и отличителна характеристика, по която можем да го разпознаем, са металните столове или лъскави, сферични осветителни тела.

модерен апартамент 3

Съвременните мебели от Том Диксън са уникални и иновативни. От маси и столове, до огледала и щандове за дрехи, Том и неговия екип проучват възможностите за използване на широка гама от материали и процеси. Всички негови проекти са вдъхновени от уникалния британски стил и са проектирани в Лондон.

модерен апартамент 2

Миналата година Том Диксън проектира тридесет и пет жилищни пространства в луксозния квартал Greenwich Peninsula, Лондон. Представяме ви може би един от най-привличащите погледа със своята свежа и модерна архитектура апартаменти, които той е проектирал. Архитектите при проектиране на оформлението на апартамента са имали за цел да свържат жителите с тяхната заобикаляща ги среда – градския пейзаж, който предлага красива гледка и максимално естествена светлина, която залива пространството.

модерен апартамент 1

Известен с подвизите си в декадентския промишлен стил, апартаментът е завършен и подписът на Том Диксън си личи. Помещението предлага за таваните двойна височина с изглед към на града, като в същото време умело се максимизира пространството, за да се създаде илюзията за много по-голям апартамент със самостоятелен балкон.

модерен апартамент 5

Интериорът е бил вдъхновен от британския стил, като се вземат предвид необичайната геометрична форма на сградата. Създадени са смели и модерни пространства чрез възприемане на динамичните линии на архитектурата и използване отчетливо британски материали.

модерен апартамент 4

Стилът на Том Диксън свързваме с артистична и модернистична визия, а от значение са висококачествените материали. Някои хора определят стилът му за груб, а други намират себе си в него. Споделете с нас в коментар вашето мнение.

модерен апартамент 6

Наречен „алтернативното Лондонско село“, полуостров Гринуич се превръща във все по-голям център на културната дейност в Лондон.

Източник: www.amara.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.