Голям проблем с много тавански апартаменти е липсата на естествена светлина. Наклонените стени и нисък таван не позволяват в мансарден апартамент да се монтират високи и големи прозорци и алтернативата е поредица от капандури. Архитекти и дизайнери се занимават с този въпрос по най-различни начини. Prisca Pellerin, екип от любопитни и вдъхновени архитекти и дизайнери с опит от 9 години показват една от опциите като ремонтират този тавански апартамент в Ivry-sur-Seine, Франция. Тяхната цел винаги е била да споделят своята страст за архитектура и дизайн с клиентите си чрез създаване на персонализирани пространства, които приличат на техните собственици.

мансдарден апартамент

Този апартамент е реновиран през 2013 г., а проектът е наречен „Habiter Sous Les Toits“, което се превежда като „Да живееш под покривите“. Основната цел в този проект е да се отвори пространството, за да се позволи на естествената светлина да влезе вътре и всичко да изглежда просторно и светло, въпреки малките размери.

мансдарден апартамент

 

Стратегията е проста: раздробяване и прозрачност. С други думи, някои от помещенията са свързани, образувайки етаж в отворен план и всички функции комуникират един с друг. Има един централен коридор, който свързва всички индивидуални пространства – въпреки факта, че е тесен.

мансдарден апартамент

мансдарден апартамент

мансдарден апартамент

Кухнята е малка, минималистична и дискретна и е отворена към жилищната площ. Малък кухненски остров, който се удвоява като бар, е един от елементите, които разделят тези две функции. Гредите са красив елемент, който добавя едно селско докосване, смесване на старото и новото по много приятен начин. Стените са тухлени и имат подобен, но по-малко поразителен ефект върху рустик интериора.

мансдарден апартамент

мансдарден апартамент

Трансформацията на този мансарден апартамент не е драстична, но това не я прави по-малко впечатляваща. Преди повреденият и остарял тавански апартамент се превръща в гостоприемно пространство, определено от рустик и модерни елементи. Дизайнът се поддържа чист и семпъл през цялото време. Декорът се отличава нюанси на бяло и сиво – за светлина и отворено усещане.

мансдарден апартамент

мансдарден апартамент

мансдарден апартамент

В допълнение, различни текстури и материали са били използвани, за да се създаде един балансиран и хармоничен външен вид през цялото време. Гланцови лак повърхности са комбинирани с матова и сатенена боя, шлайфан бетон, кожа, лен, тухли и дърво, а резултатът е изискан.

Източник: www.homedit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.