Развълнувани сме от интериора на този малък апартамент с локация Париж… Архитект със страст към малките жилищни пространства преобразява този дом като използва многофункционални мебели и голямо въображение. Бившият кино декоратор и завършил интериорен дизайн Géraldine Laferté сега преследва кариера в обновяването и съживявяне на малки пространства. Когато бъдещият собственик на това парижко студио предлага на Géraldine да работи по този проект, този „ентусиаст за малки пространства“ не може да каже не! „Тя ме помоли да дойда по време на процеса на закупуване на имота. Въпреки, че е беше в отчаяно състояние, ние видяхме потенциала на мястото и главно на вътрешното пространство, което може да се похвали с много приличен размер „, казва Géraldine. Очарован от модулните, прибиращи се и многофункционални мебели, архитектът създадава дом с оптимално пространство, в което има изобилие от светлина и красиви декорации.

интериор на малък апартамент 7
Снимка: Stéphane Déroussent

Внимание: площта на този малък апартамент е малко повече от 18 кв.м.! Оптималното използване на пространството е приоритет в студио с такава площ. Ето защо това е задачата, възложена на г-н Laferté в този малък апартамент в 18-ти район на Париж.

проект на малък апартамент
Снимка: Stéphane Déroussent

В зоната за хранене, например, са избрани модулни мебели: „Пейката се състои от три елемента: средната част е монтирана на колела и може да се използва като допълнително място сядане. Също така, тя позволява на двама души да седят лице в лице, срещу стената.” И накрая, за да се определи тази област, дизайнерът и собственикът са решили да използват цветен тапет на задната стена. Това предлага дълбочина и създава една уютна зона.

интериор на малък апартамент 8
Снимка: Stéphane Déroussent

„Представих си този кът за хранене, катo кабината на лодката. Имате много малко място, за да се нахраните, но не искате да се храните извън ръба на една маса, нали…?“, обяснява архитектът. Ето защо, е избрана различна маса за хранене. Изработена от масивен дъб, с монтирани панти, тя се разгъва, за да се могат максимум пет души да се хранят. Прибрана, тя се съчетава идеално в заобикалящия декор. Съчетаването на материали носи единство и хармония в тази област.

интериор на малък апартамент 9
Снимка: Stéphane Déroussent

За да се извлече максимума от външната светлина, архитектът е решил да използва шкафове, покрити с гланцов бял лак – по този начин се отразява светлината. За кухнята, архитектката е избрала класически шкафове с плот от дъб и дръжки за вратите. В другия край на този малък апартамент, диванът, изработен от гипсокартон, обособява зоната за сядане. В непосредствена близост до дивана, архитектът добавя доста място за съхранение. Тези шкафове са идеални за съхранение на всякакви видове вещи. За зоната за спане, архитектката е усетила „че е жалко да се прилага конвенционален начин и да се използва разтегателен диван за спане“. Признава си, че дизайнът на леглото е бил кошмар. В края на краищата, са избрали за система с добавени спирачки, за да се омекоти спускането и каишка, за да се смъква леглото надолу.

интериор на малък апартамент 2
Снимка: Stéphane Déroussent

С цел да се увеличи пространството в този малък апартамент, който е очарователен по своята същност, архитектката е искала да се включат толкова опции съхранение, колкото е възможно.

Снимки Stéphane Déroussent

Източник: www.houzz.co.uk

Още идеи за интериор на малък апартамент.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.