Има много причини, поради които избираме да не живеем на село – липсата на удобства, разстоянията от магазините или необходимостта от по-надежден автомобил са първите, които ни идват наум. И все пак селският живот докосва най-съкровените ни чувства и ни кара да копнеем по широките поля и пространства и сплотените и задружни общности. Затова тук ви предлагаме нашият вариант за петте най-добри неща от живот в провинцията.

1.Разбираме по-добре произхода на нашата храна

нашата храна
Снимка: Deniz Altindas

Обграден от огромни супермаркти, излишества и несекващи количества пакетирани продукти, за градския жител е трудно да проследи произхода на храната си. Докато на село, обградени със засяти с реколта поля и животните по двора, ставайки приятел с местните фермери, ние научаваме много повече за семената, засяването, израстването и отглеждането на реколтата. Това е много по-вдъхновяващо, ставайки съпричастни на храната, която ядем и на усилията, които полагаме за нейното производство.

2.Бавни темпове на живот

Бавни темпове на живот
Снимки: Vladimir Kudinov

Безспорно е, че градският начин на живот предлага много бонуси: вълнуваща смесица от хора и култури, изобилие от храни и забавления. Но наистина, 24 часа в денонощието активност,

напрегнати и стресиращи ситуации и усещането, че си в омагьосан кръг – това изтощение ни идва в повече. И тук веднага е контрастът със спокойствието и липсата на този забързан темп и напрегнатост – провинцията ни предлага пространство, за да дишаме, свобода на движение и възможност да мислим.

3. Повече пространство

Повече пространство
Снимка: Frances Gunn

В къщата на село има много повече място за вас, вашите деца и вашите домашни любимци.

Децата на село могат да бродят свободно и без ограничения да изследват и се наслаждават на заобикалящия свят. А това подхранва фантазията и ни изгражда като широко скроени личности.

4.Истинска тъмнина, истинска тишина

живот в провинцията
Снимка: Paul Itkin

В противовес на шумния и наситен с неонови светлини градски живот, ще бъдете изненадани от обгръщащата ви вечер тъмнина, която прави съня много по-пълноценен. Царящата тишина е като празник за сетивата, които се нуждаят от отмора. Една разходка сред полята, обграждащата ни тишина или бръмченето на трактора ни позволява да различаваме и се концентрираме върху важните шумове. Обкръжаващата ни природа ни зарежда с енергия и отнема от умората и неспокойството ни, изостря сетивата и възприятията.

5.Красиви гледки

Красиви гледки
Снимка: Zachary Domes

Не на последно място – красивите пейзажи, които предлага провинцията, са несравними.

Извисяващи се планини, приказни хълмове и гори, безкрайни поля – всичко това е като празник за сетивата. Живеейки на място, където може да забележите цвета на небето, да потънете сред уханието на полски треви, да забележите промяната на времето – всичко това не е клише, а едно вглеждане в душата ви. Животът във провинцията си струва дори само за това.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.