Кой каза, че не можете да имате люлка у дома? Люлката, като част от интериора на дома заема много специално място. Тя е истински извор на щастие за цялото семейство, не само за малчуганите. Освен прелестния и стилен начин по който ще изглежда стаята ви, тя има много различни и съвсем практични приложения. Например, една идея е да я използвате за декор в семейните снимки.

Можете да метнете върху нея меко плетено одеало или вълнен шал и да и придадете шармантност и непринуденост! Другото незаменимо нещо, което ви дава, е място за релаксация. Можете да разпуснете, люлеейки се в унес, след дълъг и натоварен ден.

Успяхме ли да ви убедим? Ако смятате идеята за добра колкото и ние, ето двата варианта да се сдобиете люлка у дома.

Единият е да си я купите. Наблюденията ни са, че има много дървени люлки на пазара, но цените им могат да ви изненадат неприятно.

Всъщност люлка можете да си направите доста лесно, а и предимството да можете да я приспособите към стила у дома е незаменимо.

Ще ви е необходимо :

  • Дебела дървена дъска
  • дрелка
  • здраво въже за товари
  • стабилни дюбели и метални куки за таван. Трябва да издържат тежест от 120 кг.
  • шкурка

Първата ви стъпка е да почистите много добре дървената дъска със шкурката. Загладете я старателно, за да няма трески. Следва, да си подготвите четири, еднакви по дължина въжета. Не забравяйте, да оставите повече дължина, ще правите възли и „уши“ за окачване. После пробийте четири дупки, по една във всеки ъгъл на дъската.

Мерете абсолютно точно, те трябва да са на равно отстояние от краищата на дъската. Прокарайте въжетата и завържете по един здрав възел. Трябва да сте сигурни, че дупките са достатъчно големи, за да мине въжето през тях.

Поставете куките на тавана според инструкциите или помолете съседа да ви помогне. Много е важно да бъдат добре стабилизирани, за да изключите всякакви инциденти.

Можете да лакирате дъската, за да и дадете по-завършен вид или да я оставите сурова- изборът е ваш! Окачете люлката си и…приятно люлеене!

Източник:

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.