Събрахме за вас лесни и смарт идеи за направи си сам проекти! Съживете дома си за 48 часа, независимо дали сте експерт в майсторенето на неща или не, с тези лесни идеи. Ако домът ви изглежда лишен от живот и уморен, защо не оползотворите някой уикенд или кратък отпуск, за да го освежите с тези идеи за направи си сам проекти. Те са лесно изпълними за няколко дни, а и е добър повод
да пийнете бира без вина, защото ще сте си я заслужили.

Ако имате вътрешно стълбище – боядисайте парапета. Това винаги помага, но вие можете да го направите дори още по-интригуващо, като боядисате перилата в различни цветове. Изберете цветове, които са съседни и в хармония- различни нюанси на зелено или синьо и създайте “омбре” ефект, като плавно цвета преминава от бледи към по-наситени оттенъци с изкачването на стъпалата.

Подлютете малко дървените елементи у дома
Боядисвайки врата в ярък цвят е добър начин да избегнете цялостна
промяна в декора. Изберете крайна врата и задължително се спрете на
контрастиращ цвят.

Удивете с тапет
За един уикенд можете да свършите добра работа с тапет. Просто мислете
нестандартно при поставянето му. Можете да направите и кант от тапет,
оставяйки останалата част от стената празна.

Друг вариант е фолио тип винил. Можете да използвате това фолио като
заместител на пътеката в коридора, пред огнището или просто за да обособите визуално даден кът. Нарисувайте си сами фигурална композиция на стената. Ако не сте много добри в това използвайте шаблони и тиксо.

Преобразете огледалото
Можете да освежите старата рамка на огледалото с помощта на изрезки от
списания или хербарии от листа и лепило.

Освежете банята с цветна експлозия. Можете да използвате фолио или шаблон, за да нарисувате ярки райета зад мивката. Закрепянето се получава лесно, можете да използвате и силикон.

Друг вариант е да направите вратите си по-внушителни с малко декорация, рамка в смел цвят например. Предупреждаваме ви, че за този проект трябва да имате добри умения и опит в направи си сам дейностите.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.