Отглеждането на цветя в домашни условия е примамлива задача, която е пълна с предизвикателства! Най-честият проблем е, колко светлина можем да осигурим на домашните растения, за да живеят добре?

За щастие има представители на растителния свят, които са сенколюбиви!

В публикацията днес, ще научим повече за тези красиви саксиини растения и ще се уверим, че можем да се радваме на ботанически вайб, дори в най- тъмните ъгли у дома.

Щастливия бамбук

Във Фън Шуей, бамбукът е растението, което ще ви донесе позитивна енергия, заради кухото си стъбло. Всъщност нашия представител-dracaena, е от семейството на аспарагуса, така че не е автентичния бамбук, но можете да го отглеждате дори в банята. Изисква минимални грижи, но трябва да запомним, че той расте във вода. Коренете му трябва да са потопени във вода, която се сменя на всеки 2 до 4 седмици.

Спатифилум

Тази разновидност на лилията е просто шеметно красива! Грациозна, елегантна с богата наситено зелена листна маса и снежнобели цветове, тя също предпочита сенчести и по-тъмни местенца в дома. Дръжте почвата влажна, но без да оставяте излишна вода в поставката под саксията.

Змийски език

Известно още като цветето на свекървата, това растение е сред шампионите по пречистване на домашния въздух. Този екземпляр, обича слънце, но вирее прекрасно и в лека сянка. Много е лесен за отглеждане, просто поливайте всеки две седмици като оставите почвата да изсъхне напълно преди това.

Аспидистра

Това цвете е символ на издръжливостта и упоритостта. Често е предпочитан избор за офиси, заради лесната си поддръжка. Растението се чувства прекрасно в стаи със северно изложение или в някъде в сърцето на дома. Почвата трябва да бъде леко влажна и с много добър дренаж.

Замиокулкас

Доларовото дърво или дървото на вечността, е перфектният избор за заети хора. Обича тъмни пространства и спокоино издържа 2-3 седмици без вода.

Паяково цвете

Прекрасно допълнение към всяка домашна градина! Изберете му местенце без пряк достъп на слънчева светлина и поливайте пестеливо всяка седмица. През есенно-зимният период намалете поливането.

Дяволски бръшлян

Освен че ще пречисти въздуха в помещението, този бръшлян изглежда поразително красиво. Освен това, ще ви е много трудно да убиете този представител на домашните цветя. Поливайте на всеки 1-2 седмици, като оставите почвата да изсъхне напълно преди това.

Филодендрон

Стилен братовчед на дяволския бръшлян, филадендронът обича сянка и се полива веднъж седмично.

Очаквайте втората част на публикацията, където ще ви дадем още идеи и съвети за растения, които са непретенциозни и обичат сянка!

Източник: https://www.home-designing.com/buy-low-light-indoor-plants-for-sale-online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.