Къща Кокоболо, е проектирана от Canas Architects и е разположена на отвесна скала с височина 40 метра над океанския бряг. Така позиционирана, тази къща предлага великолепна гледка към океана, сливащ се с хоризонта.

Къщата, носи името на вида дървета, формиращ заобикалящата я гора. Дърветата кокоболо, са образували зелена пелена около този дом и му придават загадъчно и екзотично излъчване.

Когато влезете в къщата, ви посреща много висок таван и всекидневна със стъклени стени. Всекидневната сякаш прелива в океана.

Интересен факт за тази къща е, че се вентилира съвсем естествено, благодарение на разположението си и постоянния океански бриз.

В задната част на къщата, е разположен басейн, който отразява разчупената архитектура на дома в спокойните си води.

Въпреки изобилието от стъкло, входът към къщата е почти таен. За да попаднете във вътрешността и, трябва да се спуснете по каменни стъпала, дълбоко в зеления пейзаж.

Входната врата на къщата, води към малък коридор с висок таван. В дясно от входа, виждаме красиво и солидно дървено стълбище с отворен дизайн, който позволява на горския пейзаж, да наднича между отделните стъпала.

В ляво няколко стълби надолу, ви спускат в основната всекидневна на къщата. Всекидневната е с впечатляващ дизайн. Това пространство се възползва максимално от приказната гледка навън и позицията си. Стъклените стени се простират от край до край и предлагат зрелищният спектакъл на изгревите и залезите ежедневно.

Всекидневната е със съвременен дизайн. Голям и удобен светъл диван в компанията на уникална маса за кафе и сив модерен лампион са всичко от което имате нужда в това пространство.

Къщата разполага и с огромна тераса. Стъклените стени без рамки, дават усещането за сливане на интериора и екстериора на дома.

Терасата завършва с басейн, а той се стапя в океана и синя хоризонт. Цялата атмосфера на къщата е мистична и много лежерна. Сякаш ви дава възможност за бягство, за луксозно скривалище от напрегнатото ежедневие.

Източник:http://www.home-designing.com/a-costa-rican-cliff-house-with-spectacular-ocean-views

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.