Зимата отдавна е вече тук и с нея в нас се поражда желанието да направим дома си по-уютен. Зимният юрган ще излезе от хибернация, ще се появят допълнителни одеяла нахвърляни тук и там, само за да ни накарат да се почувстваме по-добре през мрачните месеци.  Завивки в тъмни цветове се появяват веднага щом мине Септември и тези малки детайли правят дома ни уютен.

Преди да смените цветовете в спалнята, може би е добра идея да разберете, какъв тип характер сте според предпочитанията си в дизайна на точно това помещение.

Романтик, традиционалист.

Обичате старомодният романс и всичко свързано с историята. Така че спалнята ви трябва да притежава, картини с маслени бои и да е в цветовете на нощна градина. Вие сте най-щастливи, когато сами сте излезли на лов за вещите си из антиквариатите и магазините “втора ръка”. Най-добрият подарък, който някой може да ви поднесе е букет цветя.

Типа “влюбен в провинцията”

Най-щастлив сте далеч от тълпи и сред природата. Обичате приглушени цветове и обикновени памучни чаршафи. Ако трябва да избирате десен, то той е или каре или райе. Обичате всичко в тил “рустик”.

Бохемът.

Имате проблем със задачата да се придържате към един точно определен стил, но каквото и да ви хрумне води до добър резултат. Вие сте номад по душа и обичате да обикаляте и да събирате неща. Вкусът ви е комплексен и обичате да излагате съкровищата си. Всичко “етно” би ви допаднало, особено ако има пискюли, помпони или ресни в златисто.

Обран, скандинавски тип.

Не си падате по кича, обичате всичко да е целесъобразно и подредено, спалнята ви е почти спартанска, но това не значи некомфортна. Цветовете са спокойни и нежни, но вие знаете как да им придадете топлина.

Постоянно майсторящият тип.

Обичате всичко ръчно изработено а фолклорните мотиви са ви любими. Плетенето на одеяла и ръкоделията са все занаяти, които високо цените и обичат уюта, който продуктите им създават. Обичате ръчно скованите мебели.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.