Как да живеем на широко в тясно пространство? Вижте част 2 от статията.

5. Създайте съчетания с цвят.
В един отворен план на малък етаж като този, последователната цветна палитра може да помогне на всяко жизнено пространство да се свърже с другите. Богатият син цвят на стената в коридора се повтаря и при лавиците, които обграждат камината в хола, и сини, зелени и бежови нюанси на чергата повтарят зеления тапицерия на дивана и на столовете за хранене.

6. Отпуснете се.
Всяка част от обзавеждането има визуалнo „тегло“ – тежкият вид може да превземе малкото пространство.

7. Накарайте стените да дишат.
Гледайки дневната си задаваме два големи дизайн въпроса: Как да направите така, че камината с тухли да изглежда модерна и къде да сложим големия телевизор? Дизайнерката ни отговаря едновременно и на двата въпроса – телевизорът и камината могат да са едно цяло. Резултатът е чисто пространство, което насочва вниманието ни към еклектичната смесица от обзавеждане в стаята.

Съвети-за-малки-пространства-5

8. Поддържайте пространството чисто.
„Всичко в бяло = чисто, свежо и ефирно,“ казва дизайнерката Дарил.

9. Заблудете окото.
Тапети с широки раета създават илюзията за височина и придават „чувство за класицизъм“. А чифт нощни шкафчета с огледален завършек отразяват светлината обратно в стаята.

Съвети за малки пространства

10. Осигурете светлина
Когато пространството е ограничено, както е в тази спалня, осветителното тяло е от голямо значение. Тези елегантни лампи осигуряват регулируем източник на светлина за четене.

11. Възползвайте се от стените.
Помислете дали белите стени са единствената възможност за едно малко пространство. Всъщност, шарените тапети на всяка една от четирите стени създава илюзията за по-голямо пространство.

12. Поддържайте пода чист (и от предмети).
Каквото и да има на пода ще направи пространството да изглежда по-малко.

13. Добавете плъзгаща се врата.
Една малка плъзгаща се врата трансформира единствената баня в този апартамент в една стая на прах и майстор баня. „Когато идват гости, собствениците могат да затворят вратата, като прикрият душа, така че да са видими само тоалетната и малката мивка“, обяснява Дарил.

Успяхме ли да ви убедим, че има креативни начини за това как да живеем на широко в тясно пространство?

Съвети-за-малки-пространства-2.1

Източник: www.lonny.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.