Чували ли сте за метода за домашен уют на Мари Кондо? Този метод се базира на японските традиции да се обградите с вещи, които ви носят радост и могат да бъдат интегрирани във всеки дизайн, дома, хотелската стая или вилата. Този метод се състои в освобождаване от всичко излишно и максималното опростяване на обстановката. Подредената среда винаги успокоява ума, а изхвърлянето на всичко излишно го освобождава и насърчава неговата креативност.

Чувствайте се като у дома в хотелската стая

В момента, в който влезете в хотелската си стая, извадете всички свои вещи и ги подредете красиво из стаята. Приберете дрехите си в шкафовете и гардеробите, сложете тоалетните си принадлежности в банята. Уверете се, че сте свършили всичко това преди да се отпуснете и настаните.

Сложете цветя

Проверете дали можете да изискате ваза за стаята си и си купете букет разноцветни цветя от местният цветарски магазин. Това веднага ще освежи стаята ви и посредством това ще увеличи притокът на щастие у вас самите. Дори едно единствено цвете може да направи чудеса със стаята ви.


[amazon_link asins=’B01NBBSGGU,B01FGLSUOA,B073TKY2CR’ template=’ProductCarousel’ store=’Decorative Accessories’ marketplace=’UK’ link_id=’5f360335-c993-11e7-b733-29dcfb64e0f1′]

Пръснете във въздуха малко от любимият си парфюм

Ароматите са най-добрият приятел на спомените и въображението, така че не пренебрегвайте силата им. Любимият ви парфюм ще ви пренесе в страната на спокойствието и уюта за секунди.

Преоблечете се

Носете със себе си удобни домашни дрехи, носете ги из стаята си и ще почувствате прилив на щастие и абсолютна релаксация.

Сложете малките си вещи в купичка на масата

Не струпвайте бижутата си и всички дреболии директно на масата, а изберете малка купичка и ги сложете вътре.

Първо разтребете, после прибирайте

Това правило е в сила както за хотелската ви стая така и за дома ви. Когато стигнете до момента с разтребването е удачно да проверите дали искате да запазите всичко на което попадате. Задайте си два основни въпроса: Носи ли ми щастие тази вещ? Има ли приложение? Ако не – изхвърлете я.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.