Антрето има нужда от места за сядане, но тъй като обзавеждането на трапезарията, хола и всекидневната са изяли бюджета за обзавеждане не стигаме до там. Ако разполагате с антре, което е достатъчно просторно, наличието на няколко пропорционални на помещението стола, могат да го превърнат в цяла отделна стая.

Стандартното антре не е просто коридор, път от входната врата към различните стаи, а самостоятелно помещение. Представете си фоайето на хотел, където има багажи и суматоха, но все пак, човек може и да отдъхне. Няма причина подобно усещане да се постигне и у дома. Само най-малките антрета би следвало да останат без мебел за сядане, а във всички други случаи обикновена табуретка или пейка биха създали правилното усещане.

Класически подход е да сложите два еднотипни стола. Убедете се обаче, че има достатъчно място за преминаване покрай тях, както и че всеки от седящите има достатъчно пространство за краката си. Ако имате дълъг и тесен коридор е най-удачно да сложите столовете под ъгъл 45 градуса. В по-големи антрета и коридори, поставянето на столовете един до друг, но разделени създава усещане за официалност. Ако имате дълга прилежаща стена, можете да я разделите визуално на сектори като използвате различна мебел, за да обособите всеки кът.

Ако пък нямате място за двойка столове, сложете един! Но изберете специален стол – по всяка вероятност ще се превърне във фокус на помещението. Сложете антикварен стол или нещо дизайнерско, което има характер. Винаги можете да се спрете и на пейка или на спускаща се койка, закрепена за стената.

Ако сте попаднали на ретро люлеещ се стол или на дървен рустик стол и не знаете какво да го правите, подредете го в антрето. Безсмислено е да прекроявате дизайна на всекидневната си или друго завършено помещение, само за да намерите място за любимият самотен стол. Антрето е супер подходящо за странни и самотни столове. Можете дори да направите смесица от стилове и да постигнете доста жив и свеж вид на това странно и недооценено помещение – антрето.

Източник

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.