Съвети и идеи за промени в гардероба у дома

Кога е време да подредим дрехите си? Може би ви се струва глупав въпрос, но сега повече от всякога, сме склонни да се затрупваме с вещи и дрехи. „Офф, пак нямам какво да облека…“ е позната фраза и обикновено минава през ума ни точно, пред гардероба!

Ако имате много дрехи, трудно намирате, това което ви е нужно, забравяте за наличието на конкретни дрехи, всичко е намачкано и прочие, е крайно време да вкарате в ред гардероба!

Задайте си следните въпроси за всяка дреха и аксесоар:

Харесва ли ми още? Променила ли съм стила си и ако да, този обект вписва ли се в него? Комфортно ли е за носене? Става ли ми още? Има ли неспасяеми лекета и петна? Дори да ми харесва, имам ли смелост да го облека сред хора?

Обувки:

Убиват ли ми? Мога ли въобще да издържа 5 минути на толкова висок ток? Подхождат ли на стила ми?

Бъдете суров критик в отговорите на тези въпроси, за да успеете да се отървете от ненужното в гардероба. Ако не сте „луди“ по нещо, просто го махнете от така или иначе, ограниченото пространство в дрешника.

Помислете дори за дрехите със специална сантиментална стойност за вас. Ако е булчинска рокля, например, я запазете в специална кутия или я изложете на показ, защо не?

Друг ценен съвет, е да се сдобиете с кашони преди подреждането. Вместо гардеробът да се пренеса върху спалнята или на земята в същия безпорядък- сортирайте в контейнери!

В последствие, ще ви е далеч по-лесно да организирате дрехите и гардероба си. Ако сред тях има специални дрехи, ги съхранявайте отделно в кутия или плик с надпис.

Добра идея е да оставите в гардероба си, само това, което носите редовно. Всичко, което ви прави нещастни, е добре да си отиде! Започнете с дрехите!

Винаги може да дарите ненужното и да зарадвате непознат човек с красив жест!

Източник: https://www.shelterness.com/ideas-to-declutter-your-closet/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.