Знаете ли, че можем да използваме декорацията, за да стоплим ледения си апартамент? Прогонете ледените тръпки, които ви полазват у дома. Навън е смразяващо с главно “С”, а вие сте на сигурно в апартамента си, който ви кара да се чувствате като човешка ледена висулка. Тези съвети, ще ви помогнат да стоплите дома си без да счупите термостата на радиатора си.

Решение за студен под

Имате студен и твърд под? Килим ще спре част от студа и ще ви осигури частична изолация, но има дори по-добър вариант. Ако комбинирате няколко килима и постелки в пъстра аранжировка на пода, ще получите прекрасен топъл и уютен кът.

Стоплете студените стени

Ако стените на апартамента ви са студени, то до 30% от топлината в дома ви и сметката ви за ток изтичат напразно. Какво е решението? Сложете пана по стените. Точно така, добрите стари позабравени стенни пана ще стоплят студените ви стени и ще задържат топлината вътре. Колкото е по-тежка материята, толкова по-добра ще е изолацията, за това вълната е отличен избор на материал. Това е и добра идея за “направи си сам” проект. 

Лек за прозорци, през които влиза студен въздух.

Ако сте изложени на постоянно течение, заради старата дограма, а нямате възможност да я смените, имаме решение. Платнени термо щори. Те са изработени от по-плътен материал- нещо като плътно одеяло, което спира студените въздушни течения от прозорците. Ако разполагате с военно одеяло и имате шивашки умения, можете да си изработите такива и сами. Съвет: Ако имате перка на тавана, можете да стоплите бързо стаята, защото топлият въздух се издига и събира в горната част на помещението.

Превърнете дивана в уютно кътче.

Създаването на диван за гушкане е задължително за зимата! Тук ще ви покажем как да скриете грозният диван и да го превърнете в желано местенце. Трикът е да държите комфорта над всичко, когато избирате възглавнички и завивки. Съветът ни е да подбирате материи, които могат да се перат машинно, за да нямате проблем с поддръжката им. За да постигнете онзи бохемски вайб, комбинирайте различни текстури, десени и материи.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.