Всяко дете иска да има своя собствена къща на дърво, така че да играе в нея и да се крие там със своите приятели. Разбира се, повечето от нас помнят онези страхотни мигове, прекарани в къщата на дървото, затова и си струва да опитаме пак и да изградим такава къща и за собствените си деца, а защо не за нас самите – това може да бъде идеалното място да избягаме от ежедневния стрес на работното място и да се отпуснем и да презаредим батериите си както правехме като деца. Всичко, което ни трябва, за да изградим своята къща-мечта на дърво е добре проектиран модел на желаната постройка, дървен материал за строителството, и не на последно място, подходящо дърво, където къщата ни може да бъде разположена.
Най-доброто място
Дървета като явор, дъб, ела, бук и бучиниш са едни от най-добрите места за разполагане на къща на дърво. Разбира се, трябва да проучите състоянието на избраното от Вас дърво, то трябва да бъде здраво и клоните му не трябва да бъдат по-тънки от 20 см.


Конструкцията
На първо място, трябва да имате кристално ясна представа за това каква ще бъде къщата, която искате да построите на избраното от Вас дърво. След като пренесете идеята си на хартия, можете да продължите да следвате по-долу изброените съвети, ако нямате много опит в строителството на къщички на дърво.

rustic-kids-1-800x531
Набавете си правилните инструменти
Посетете различни тържищата, защото именно там можете да намерите необходимите Ви инструменти на достъпни цени; а дори можете да се натъкнете и на големи отстъпки, което допълнително ще улесни работата Ви. След като сте готови с проекта можете да продаде инструментите и да получите част от парите си обратно.
Стабилна постройка
За да направите къщата си на дърво стабилна трябва да изградите платформа, в близост до ствола на дървото, като по този начин самото дърво ще поеме тежестта на къщичката и нейните временни обитатели. Освен това, можете да добавите няколко укрепващи греди по диагонал за да подсилите основата.

rustic-kids-2-800x520
Започнете строежа на земята
Много по-лесно е да започнете изграждането на платформата на земята, може да построите отделните части и след това да ги монтирате заедно на дървото или ако къщичката не е прекалено голяма, може да се изгради цялата на земята, а след това да се монтира на дървото, защото, все пак, е доста опасно да седите на някои клон и да дялкате, съединявате и въобще да строите Вашата къща докато сте във въздуха.


Източник: http://beautyharmonylife.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.