Пролетният декор е преди всичко светлина и цветове, създаващи настроение. Зимата лека-полека отстъпва и на нейно място започват да надничат раззеленили се полянки, цъфнали клонки, събуждат се ручейчета и зазвучават птичи трели. Ако сте в градската джунгла и ви липсва цялото това великолепие, и искате да почувствате с всяка клетка на тялото си пробуждащия се живот, възползвайте се от нашите идеи за пролетен декор и създайте пролетта във вашия дом!

пролетен декор

пролетен декор

Първите представи, които предизвиква у нас споменаването на пролетта, са свежестта, яркото слънце, усещането за простор. Затова с някои трикове като първа крачка може да внесете светлина и простор в жилището си, избавяйки се от всички натрупани през зимата ненужни и сиви вещи. Смело разчистете и освободете повече пространство за новото и свежото. Един оптичен трик – поставяйки в някой отдалечен ъгъл на стаята някой ярък, привличащ вниманието предмет, вие визуално създавате впечатление за по-голямо пространство. Не е необходимо това да е непременно освежен стол или мебел, една ваза с ярки цветя върши страхотна работа.

пролетен декор

пролетен декорМоже да играете също с нивата на пода и тавана – така оптично също увеличавате пространството, а светлината трябва да пропускате и поканите в дома си отвсякъде. След като напълните жилището си с простор и светлина, помислете за цветовата гама. Бялото и неговите оттенъци създават винаги чувство на чистота и обновление, а втурването на пролетта може да покажете с най-различни ярки и свежи цветови комбинации.

пролетен декор

пролетен декор

пролетен-декор-1

Дали модерно, в стил шаби шик или винтидж, или просто романтично и с рустикални мотиви – вариантите да покажете радостта си от настъпващата пролет са безбройни. Разгледайте и нашите идеи, сигурно има нещо, което още не ви е хрумвало. Например изполването на най-различни причудливи предмети от бита, на които да придадете съвсем друга функция – какво ще кажете за цветя, надничащи от стария ни чадър?

пролетен декор

Източник: wordofdecor.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.