Спалнята е едно от най-интимните и лични помещения, именно поради тази причина е перфектното място в чийто декор да развихрите въображението си. Все пак, е стая, която винаги можете да изпуснете в демонстративна обиколка с гости. В тази статия ще ви дадем прекрасни идеи за декоративни стени, изработени от нестандартни материали, със смели десени и декорации, всеки от които би се вписал в различна еклектика и стил.

Спалнята някак предразполага към по-смели и предизвикателни акценти, драматично осветление или големи табли за легло в различни форми и цветове. Някои от техниките на изработка са лесно постижими и могат да се разгледат като DIY/ направи си сам/ проект. Първата спалня, която е разгледаме е великолепна! Грубата структура на бетона от който е изработена несъразмерно голямата табла за легло, ръбатите геометрични фигури и квадратните панели приковават вниманието ви мигновено. Но дизайнерът тук не спира до тук с бетона, помощните масички от двете страни на спалнята са също бетонни. Кореспондират по прелестен начин с бутиковите лампиони в контрастиращ меден цвят и сферична форма. В тази конфигурация и посредством снежната гледка навън, бетона придобива съвсем ново тълкование- по-топло и уютно. Следващата спалня в която ще надникнем е подчинена на черно- бялата тема. Белите панели, формиращи стените, служат за платно, на което е окачен невероятен портрет. Той от своя страна, изпълнява визуално ролята на артистична табла за легло. Текстурата на килима е много специфична и също създава усещане за симетрия и сякаш кара погледа ви да се плъзне по кадифените нишки към портрета на стената. В спалнята има един единствен топъл цветен акцент и това кафявият стол в ъгъла, който олекотява вайба на цялата стая. Лампите над леглото гонят внушението за планетарния модел и добавят закачливост и приятни сиви оттенъци в интериора.

Следващото ни предложение за декоративна стена в спалнята е комбинация от три различни материала. Деликатно, но с много луксозно усещане. Както вее споменахме тази спалня използва наслояване на материали в стената зад леглото, постигайки успокояващ и поетичен ефект. Дървеният елемент в стената осигурява топъл акцент, а стъкленият елемент над него добавя въздушно и леко усещане. Стената завършва с бели правоъгълни шкафове-така необходимото място за съхранение на завивки, дрехи и други. Те се сливат удачно с белия таван и стени. Интериора на стаята е балансиран по много умел начин- мекият килим под изглеждащо като огромен пуф легло, нарушава строгостта на декора. Всичко вътре обещава комфорт и мекота.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.