Градското изкуство вдъхновява, вълнува, а понякога преобръща и съдби … към по-добро. То е навсякъде около нас в забързаното ни градско ежедневие и ако отделим минута да погледаме креативните произведения със сигурност денят ни ще стане по-слънчев и смислен.
1. Мюнстър, Германия е мястото къде няколко вдъхновени артисти прикрепят разноцветни стъклени късове към обикновен електрически стълб и го превръщат в произведение на изкуството. Независимо дали минавате покрай него с колело, кола или пеша, спрете и се вгледайте в разноцветните снопове светлина преминаваща към тази модерна скулптура, със сигурност ще осветят деня Ви, а защо не и душата Ви?!

260

2. Почти във всеки град вече сградите си имат лица, което, разбира се, развеселява минувачите и дава чифт розови очила, с които да гледаме сивия градски екстериор. В Русия един малък, стар и разпадащ се мост си има очи, уста от която тече вода и зъби; разпадащите се стари сгради също напомнят за тъжното си бъдеще с иначе сладки личица, но с вече изпопадали зъби. Изкуство, в крайна сметка, вълнува и ни кара да се замислим. А посланието на това градско изкуство е ясно; трябва да съхраняваме и обновяваме сградите, мостовете или парковете, покрай които минаваме ежедневно.

714
3. Париж, Франция пък е мястото къде можем да видим парк под формата на глобус; и макар че това френско градско произведение на изкуството наистина прилича на триизмерен глобус, всъщност е плоска градинка в една от централните части на столицата; мини-паркът си има тревни площи, но разграфени с бели черти, които са част от магията, създадена от артиста-дизайнер.

912
4. Шахтите в Бразилия пък са толкова цветни, че привличат деца и възрастни. Те са като излязли от разноцветна анимация; привличат и с формите си на бисквитки, сладолед на пръчка или сладки морски обитатели.
Какво по-хубаво от това да живеем в цветна и интересна градска среда, изпълнена с произведения на изкуството на всяка крачка и върху най-необичайни места.

1014


Източник: http://www.architecturendesign.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.