Имате малък коридор? Грабнете сега тези свежи идеи за коридор! Коридорът е често едно от най-пренебрегваните пространства в домовете ни, място, където трупаме всички обувки, палта, ключове и всички други общи атрибути, които можете вземете в последния момент преди излизане от дома. И все пак, тъй като това е първото пространство, което гостите виждат, когато влязат в дома ви, си струва да похарчите време и усилия, за да се гарантирате, че вашия коридор е “уау”.

В малък коридор е най-добре да се придържаме към неутрална цветова схема на стените и пода, за да се засили усещането за пространство, а след това “инжектирайте” малко цвят с помощта на произведения на изкуството, цветя и декоративни орнаменти. Издръжлива настилка е добра идея, тъй като в коридора е зона със засилен трафик – дърво и камък са практически възможности за избор.

Позициониране на огледало на едната стена е добър трик, тъй като ще увеличите светлината наоколо и ще направите пространството да изглежда по-голямо. То също е полезно, тъй като можете да проверите вашия външен вид за последен път, преди да напуснете къщата.

Важно е да изчистите бъркотията в коридора, а също и да инвестирате в някои практични решения за съхранение, като например пейка с вграден гардероб, кутии или кошници, и разбира се закачалка за палта и шапки.

Откраднете малко място в подножието на стълбите, за да паркирате една пейка.

Дългите и тесни коридори са трудни за декориране, тъй като има риск да изглеждат тъмни и затворени. Най-доброто решение е да се запази стените светли и да ги напълните с интересни аксесоари – закачалки, етажерки, чадъри.

Снимки: IKEA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.