Днес разглеждаме хитри предложения за функционални разделители за малки жилища. Един от най-добрите варианти за малките пространства е отвореният план. Той създава илюзия за повече място, но доста често се налага да се отделят обособени пространства. В малките жилища, където всекидневната и спалнята често са едно помещение, е добре пространствата да бъдат подходящо разделени. Зонирането е много важна част от планирането на интериора, особено ако става въпрос за малки жилища. В повечето случаи издигането на солидна стена не е подходящ вариант, тъй като това още повече ограничава пространството. Но има други опции, които могат много да помогнат за разделянето на интериора по стилен и функционален начин.

Завеси
Завесите са много подходящ разделител за малки жилища, тъй като платовете са леки и практични. Създават усещане за пространство без да са натрапчиви. Могат да бъдат
изработени от едноцветен памук или да са от по-лека материя като органза или тюл, които пропускат светлината, но в същото време разделят отделните зони в жилището.

Стъкло
Много добър вариант за разделяне на малко жилище са стени или полустени от стъкло. То може да бъде декоративно стъкло с интересни елементи, което също пропуска светлината и същевременно функционално зонира жилището. Стъклената преградна стена може да е решена в модерен стил с рамки или дебели, стъклени блокове в зависимост от дизайна на жилището.

Арт
На пазара има и много интересни артистични решения за разделяне на малки пространства. Декоративни стени от дърво с красиви, изрязани с лазер елементи. Кованото желязо също е интересна опция за определен стил интериори.

Рафт с книги
Запалените читатели ще могат веднага да оценят потенциала на един красив и практичен рафт с книги. Това може да бъде средна височина мебел, в която да бъдат подредени любимите книги, а освен това да има функцията на разделител. Зонирането на малки жилища изисква предварително планиране и избор на подходящия
разделител. В крайна сметка резултатът е стилен и дизайнерски издържан интериор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.