Лилавата стая създава романтично настроение. Лилавото се смята за хубав, елегантен, женствени и кралски цвят. Разбира се, може да си изберете различни нюанси на лилаво – може да се доближава по нюанса до цвета на тъмно синя слива, може да е още по-синьо-лилаво и лавандулово лилаво. Няма да прекалите ако украсите и боядисате цялата стая в лилаво, разбира се, стига да знаете как да комбинирате с други цветове и нюанси. Може да боядисате всеки вид къща в лилаво – от модерния градски апартамент до традиционната къща в провинцията. Може да използвате лилаво и като главен цвят за хола или всекидневната. А, ако изберете по-тъмните нюанси лилаво, ще пресъздадете удобна и приветлива атмосфера в дома си.

Simple-Ideas-For-Purple-Room-Design
Интересните нюанси на лилаво, от които можете да избирате включват: патладжан, цариградско грозде и синя слива. По-тъмните нюанси на лилавото е добре да бъдат комбинирани с по-светли. А защо не използвате и бяло за праговете и рамките на прозорците? Така стаята ще изглежда по-свежа и по-удобна от всякога. Ако искате да поставите нови мебели, може да изберете тапицерия в бежова, с цвят на човешка кожа или тъмно сиво. Ако искате да се получи интересно цветно петно в хола например, може да се спрете на бял диван със стъклена масичка за кафе. Ако искате спалнята Ви да е лилава, може да боядисате стените в цвят лавандула.

purple-bedroom-ideas
Може да украсите стаите с вази, декоративни възглавници, лампи и статуетки в маслено жълто или зелено. Ако искате да декорирате дадена стая във виолетово, може да комбинирате с други зелени нюанси като тюркоазено, маслинено зелено и ментово зелено. Ако искате да съчетаете стените и тавана, можете да ги боядисате в цвят синя слива. За да добавите драматизъм, можете да боядисате первазите, корнизите и дограмата в черно. Дизайнът на стаята ще бъде перфектно завършен ако добавите картини по стените за по-класически декор.


Източник: http://www.homedecorators.me/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.