Ако искате да предадете нов облик на хола си, да го пренаредите или да подмените мебелите напълно, е добре да помислите върху следните съвети, за това какво да изгявате и какви грешки да не допускате в декора на Вашия дом. За да постигнете безупречен интериорен дизайн на стаите във Вашия дом, създадохме списък, с грешки в декора, които да избягвате, за да си спестите време и усилия.
Не избирайте завеси от върха на прозореца до пода
Когато избирате завесите за прозорците в хола, например, опитайте се да се придържате към такива, които са до пода, но започват от най-близката до тавана точка, вместо пердета, които започват от горната рамка на прозореца; тъй като тези от тавана създават илюзията, че тавана и прозорците са по-високи и по-големи.
Не избирайте един и същи цвят дървесина за всичко в хола
Смесването на цветове на дървесния материал, в едно и също пространство, създава съвсем естественото чувство сякаш сме в гората и си почиваме под сянката на различни дървета; по този начин холът Ви ще придобие по-приканваща и уютна атмосфера.
Не слагайте пътека или малко килимче върху мокет, който покрива цялата площ на пода
Това е нещо, което определено трябва да избягвате в декорацията на хола си; все едно да носите сандали със чорапи, просто изглежда грозно и ще развали цялостното впечатление от интериорния дизайн на стаята, в която най-често каним гости.
Не подценявайте силата на личните снимки
Един от най-добрите начини да декорирате хола си е като закачите свои или снимки на цялото семейство по стените.
Не използвайте ярки цветове за стените
Опитвайте се да избягвате ярките цветове за стените, като ярко розово или огнено червено, тъй като те създават чувство на гняв, вместо да карат Вас и семейството Ви на се чувствате удобно и спокойно в собствения си хол.


Източник: http://interiordesign4.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.