В другите стаи на дома ни, като всекидневната, разполагаме с повече пространство и ъглите често остават празни, но банята обикновено е малка и се налага да оптимизираме всяка част от нея. Затова предлагаме да сложите душа в ъгъла на банята.
Ъгловият душ спестява място, което може да се използва за вана или шкафове.
Освен това душът е алтернатива на ваната. Тя заема много повече място. Вместо нея, можете да имате душ, но и допълнителни шкафове или дори кресло в което да си правите разкрасителни процедури.
Има душове с множество дизайни и стилове, измежду които да избирате. Може мястото да е едно, но самата конструкция да е с различен дизайн. Единият вариант е да е отворен душ. Така със сигурност спестявате още повече място. Другият е душ кабина. Най-популярните душ кабини са със стъклени врати. Изборът на материали и цветове също е от значение. Ако душ кабината не е прозрачна, това визуално ще смали помещението. Освен това, стъклото придава известна свежест и прави дизайна на банята по-модерен. Стъклото пасва както на класическия стил, така и на по-модерен или дори екстравагантен стил.
Ако не намирате това, което търсите на пазара, тогава поръчайте да ви изработят душ сет по ваш вкус. Комбинирайте материали и цветове за по ефектен вид. Най-доброто решение според нас е комбинацията от светли тонове и ненатрапливи материали със няколко свежи цветни акцента.
Когато банята е малка, много лесно можете да направите пода да изглежда по-голям, когато пода е с шарки(например, шахматна дъска), а останалата част от интериора е неутрална.
Комбинирайте душа в ъгъла с ниша за съхранение на козметика от другата страна. Така ще постигнете и симетричен дизайн.
Разбира се, душът не е само за малка баня. Напротив, колко по-голяма е тя, толкова повече можете да се развихрите и повече опции имате, когато става въпрос за дизайна й.


Източник: http://www.homedit.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.