Част I

Голяма част от съвременните интериорни преобразявания на дома са базирани на приглушени и неутрални тонове. В съвременния дизайн повечето търсения са в полето на минимализма и семплата елегантност. Дизайнерите на тези домове под 100 кв.м. обаче, са тръгнали в напълно противоположна посока! Собствениците на тези домове смело трупат цветни акценти и пъстри десени. В този щур микс, баланс внасят дървесният и белият цвят. Мебелите са спретнати и компактни, а вещите на обитателите се съхраняват в добре организирана система, за да не погълнат, така или иначе, ограниченото пространство.

Първият дом се намира в един от най-скъпите квартали в Тайпе. Той е ремонтиран и обновен само преди няколко години от новите си собственици. Младото семейство, взело решение да адаптира дома според нуждите си и изцяло променило архитектурата на апартамента. Дизайнерите, премахват малките мрачни стаи, събарят няколко стени и семейството се сдобива с голяма и просторна всекидневна с прилежащи трапезария и кухня. В този, вече изцяло нов апартамент с отворен план, семейството може да се радва на модерен и цветен интериор, изобилстващ от зеленина и пъстри аксесоари. Подовите настилки са от най-издръжливият и водоустойчив паркет, което значи повече място за игра и забавления за малкия им син.

Трапезарията е компактна, благодарение на сгъваемата маса, която тутакси може да освободи допълнително пространство.  Красивият полилей над нея дефинира пространството и го прави по- забележително.  Цялата срещуположна стена е от прозорци, така че естествената светлина да озарява всяко кътче от дома.

Атмосферата на всекидневната е невероятно приветлива и същинско отражение на щастливи я семеен живот. В интериора ще откриете много щампи, багерчета, цяла стена за рисуване в ментово зелено, различни хитри модулни системи за складиране на вещи, всичко, което да направи дома гъвкав и удобен.

Кухнята е малка с гръб от сиви плочки, открити рафтове от светло дърво и много стайни зелени растения. Отвореният и план, позволява пълна видимост към всекидневната, когато някой готви съвсем не е изолиран, напротив- може да води разговори с гостите или да хвърля по едно око на малчугана.

Спалнята е супер уютна! Стените са в бледо синьо и сиво, а спалното бельо в контрастиращи топли цветове. Тук ще откриете още една дизайнерска хитрост- едната стена е избутана напред с 60 см. Което позволява на дизайнерите да проектират вграден дрешник.

Не пропускайте втората част на статията ни, за да се насладите на още един жив и смел интериор!

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.