Част II

Завръщаме се с втората част на темата за преобразяване на жилища с остарял архитектурен план  в уютни цветни домове. В този случай, ще ви покажем промяната на една десет годишна къща разположена в Тайпе с площ от 62.8 кв.м. В нея се настанява младо семейство и веднага започва да мисли за промяна на цялото разпределение на пространството. Къщата се нуждае от пълно преобразяване и собствениците споделят идеите си с екипа дизайнери. А те са доста смели! Двойката, иска изобилие от цветни акценти, разнообразни десени и текстури- всичко, което ще превърне тази къща в уютен семеен дом. Интериорът напълно отразява  веселият и енергичен характер на обитателите на дома.

Лимонено жълт килим контрастира със син диван и декоративна възглавница с червени акценти. Върху двойката маси за кафе погледът ни бързо попада върху цветните чаши за кафе, който са весел акцент във всекидневната.

В този дом, виждаме как ламперията може да бъде използвана за обособяване на зони. До входната врата ни посреща зона за съхранение на вещи и дрехи, а дървената ламперия е оформена като малка къща, за да го обозначи. Не можете да се объркате!

Първоначално, къщата разполагала с две спални и две всекидневни. Това разпределение е променено от дизайнерите, за да обслужи по-адекватно навиците и начина на живот  на собствениците. Двете всекидневни са слети в едно просторно помещение. Зоната за разпускане е семпло обзаведена. Два дървени модула  с деликатен и изчистен дизайн и две дървени полици на стената са всичко, което е нужно за уюта на дома.

По височината на една от преградните стени е разположена конструкция с много клетки, която е интериорен синоним на секцията и побира разнородни вещи и книги.

Кухнята е отворена към трапезарията, а комбинацията създава усещане за лекота и простор. Кухненският гръб грее в патешко жълто, комбиниран е с бял плот и открити рафтове. Това е място за усмивки и веднага го забелязвате!

Спалнята е в летни, плажни цветове. Там цветната тема продължава, но обстановката е спокойна и релаксираща.  Обзавеждането е семпло, а в една кокетна ниша е разположен и малък домашен офис.

Не се примирявайте с нещата, който ви пречат да се почувствате у дома! Всяко пространство може и трябва да бъде адаптирано към нуждите и темперамента на обитателите му. Това го прави домът, в който всеки път ни посреща уют и всичко, което обичаме!

Източник: http://www.home-designing.com/gorgeous-colorful-remodels-of-two-taiwanese-houses-under-100-square-meters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.