Съществува модна линия в интериорния дизайн, при която можете да съчетаете скъпи дизайнерски с по-семпли етно елементи. Представяме ви бохо стил в интериора – той съчетава в същевременно удобство и изтънченост. Той е баланс между романтиката и ретро спомените от хипи стила на 70-те. Стилът се свързва със свободата – изключително подходящ за мечтатели, авантюристи и почитатели на пътуванията. Също така е използван, за да опише хората, които не са съгласни със социалните и политическите възгледи на това време. Ключовите думи са небрежност, леки материи, дантели.

бохо стил

В тази модна тенденция има едно единствено правило и то е да се даде свобода и воля на фантазията и да се излезе от рутината. Меко казано – влюбени сме в този стил. Той носи страхотна непринудесност в обстановката.

бохо стил бохо стил

Shabby chic пък черпи вдъхновение от автентичните селски къщи в Англия, обзаведени с антични мебели, боядисани с няколко слоя боя, износени и тапицирани със състарени платове. За създаването на shabby стил е необходимо да смесим много романтика, изобилие от провинциализъм и елегантност на английското село. Определящото за тази тенденция e мебелите да изглеждат стари, пространствата да са уютни и да са изпъстрени с цветя.

бохо стил

бохо стил

Как да постигнем този бохо стил у дома? На първо място трябва да приветстваме мебелите в бяло – ако са със състарен външен вид ще е чудесно. Добавете меки пухкави възглавници за създаване на романтична обстановка. Използвайте свежи цветя във вазите, флорални мотиви за завесите или спалното бельо. Не забравяйте да добавите и етно елементи и мотиви – аксесоари, сувенири.

бохо стил

бохо стил

Boho дизайнът е за хора, които мислят извън общоприетото. Това е дизайн, който не ви принуждава да се придържате към един куп правила. Ние точно за това го харесваме!

бохо стил

бохо стил

Ако имате едно празно пространство – напълнете го с картини, възглавници и фигурки. Бохемския интериор е пълни с аксесоари. Така че, ако се чувствате по същия начин, ако не искате да бъде роб на всяко правило, погледнете тези фантастични бохемски дизайни и им се насладете.

бохо стил

бохо стил

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.