През изминалия уикенд посетихме изложенията Техномебел и Светът на мебелите, които тази година се проведоха от 19 до 23 Април в Интер Експо Център, гр София.

светът на мебелите
Снимка: MD Magazine

На Техномебел се срещнаха професионалисти в областта на мебелното производство, а Светът на мебелите също е специализирано изложение – за мебели и мебелни аксесоари, интериорно обзавеждане, вътрешна архитектура и мебелен дизайн. Изложението е едно от водещите бизнес събития за региона, което в рамките на пет дни предлага срещи със специалисти от страната и чужбина.  От 2012 г. Техномебел и Светът на мебелите се провеждат паралелно, предоставяйки на бизнеса и крайния потребител възможността да видят всичко за мебелната индустрия, събрано на едно място – от машините и оборудването за производство на мебели, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт. В изложенията участваха 157 фирми. Своите продукти и услуги те представиха на обща площ от 12 хил. кв.м. Представени бяха повече от 350 световни бранда от България и 29 други страни.

светът на мебелите

В „Работилница за мебели” на живо се осъществи практика на студенти от професионалните гимназии, с което се демонстрира колко атрактивна е професията. В конкурса за детска рисунка „Моят дом мечта” се включиха 1600 рисунки. Проведе се и състезание Българска мебел на годината. В последния ден на изложението пет от всички посетители, гласували за Българска мебел на годината, получиха ваучери на стойност 500 лева. Разговори за дизайн на тема “Практика и технологии 2016” бяха организирани от едно от българските ателиета за дизайн.

светът на мебелите

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП) тази година подкрепи 27 компании от бранша за участието им на Техномебел и Светът на мебелите. Производството на мебели в България е на европейско ниво и осигурява 2,5% от добавената стойност и 4% от заетостта в българската индустрия – коментира зам.-министърът на икономиката Любен Петров.

Източник: http://technomebel.bg/ & впечатления на екипа на Artcafe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.